Αυτές τις ημέρες η ZTE Corporation διεξάγει μια σειρά επιδείξεων σε πέντε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ελλάδα, με παρουσίαση του διευρυμένου δικτύου (bearer network) της, των προϊόντων του, καθώς και όλων των αντίστοιχων προτεινόμενων λύσεων.


zte-logoΗ Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της περιοδείας, με τον ΟΤΕ, την Cosmote, την ΟΤΕGlobe, την Tellas, τη Wind και την OnTelecoms. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, περισσότεροι από 30 πελάτες ανταλλάσουν απόψεις με το εξειδικευμένο προσωπικό της ΖΤΕ για τις τάσεις ανάπτυξης των bearer networks, τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις αντίστοιχες επιχειρησιακές λύσεις, με εκδήλωση ενδιαφέροντος και αναγνώριση της προοπτικής αυτών.


Τα προϊόντα του Bearer Network της ΖΤΕ περιλαμβάνουν εξοπλισμό πολυ-υπηρεσιών, εξοπλισμό WDM και εξοπλισμό επικοινωνίας δεδομένων. Σύμφωνα με πρόσφατη (4ο τρίμηνο του 2008) αναφορά της OVUM που διεξήγαγε έρευνα της παγκόσμιας αγοράς για τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο, οι πωλήσεις προϊόντων Διευρυμένου Δικτύου (Bearer Network) της ΖΤΕ κατά το 4ο τρίμηνο του 2008 παρουσίασαν αύξηση κατά 27 % συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2007, και κατατάσει την ΖΤΕ στην πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών από πλευράς ρυθμού αύξησης.


Παγκοσμίως διάσημος αναλυτής της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας, σύμβουλος στο OVUM εκτιμά ότι, με την παγκόσμια εξέλιξη της ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, υπάρχει έντονη απαίτηση για μετασχηματισμό των δικτύων. Η ΖΤΕ και οι άλλοι προμηθευτές για τις ανάγκες του αναμενόμενου μετασχηματισμού των δικτύων έρχονται με μια σειρά λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως οπτικών λύσεων, καθώς επίσης και της πλήρως IP λύσης πολυ-υπηρεσιών Διευρυμένου Δικτύου (Bearer Network).


Η ZTE είναι παγκοσμίως κορυφαία προμηθεύτρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτυακών λύσεων. Η ZTE έχει εγκαθιδρύσει εμπορικές συνεργασίες με περισσότερους των 500 παρόχων σε 135 χώρες. Μεταξύ αυτών στην Ευρώπη συγκαταλέγονται οι συνεργασίες με τις Portugal Telecom, Romtelecom, BTC και άλλους γνωστούς Τηλεπ/κούς παρόχους. Με τη Globul έχει συμφωνηθεί μια στενή σχέση συνεργασίας σε βάθος. Βασισμένη στην στρατηγική πλατφόρμας IP δικτύου για αναδιάρθρωση και μετασχηματισμό του δικτύου, η ZTE εισήγαγε τις λύσεις του διευρυμένου δικτύου, προσφέρει πλήρως IP λύση πολυ-υπηρεσιών της καλύτερης πλατφόρμας για να ικανοποήσει την απαίτηση της ποικίλης δικτύωσης στην Ελλάδα.