Η Ericsson και η Cosmote επέδειξαν ζωντανά ένα πλήρως αυτοματοποιημένο βιομηχανικό ρομποτικό σύστημα, τηλεχειριζόμενο σε πραγματικό χρόνο από υπηρεσίες που εκτελούνται στο νέφος.

Η επίδειξη χρησιμοποίησε το προηγμένο κινητό ευρυζωνικό δίκτυο 4G+ της Cosmote και την τελευταία τεχνολογία της Ericsson για την αξιόπιστη πρόσβαση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των ρομποτικών μονάδων που βρίσκονταν σε λειτουργία. Τα ρομπότ μετέφεραν με ακρίβεια υλικά μεταξύ της αποθήκης και του χώρου εργασίας και αντίστροφα.

Υπηρεσίες όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο 19ο Infocom World 2017, μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, από την μεταποίηση/κατασκευή προϊόντων μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη γεωργία και πολλούς άλλους. Η τεχνολογία 5G σε συνδυασμό με το Διαδίκτυο των Αντικειμένων – Internet of Things (IoT) – και τις τεχνολογίες Νέφους (Cloud) αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση τέτοιων εφαρμογών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη των κλάδων και της οικονομίας.

Μια δεύτερη περίπτωση χρήσης που επίσης παρουσιάστηκε στο κοινό της έκθεση