Κατά τη διάρκεια των TRANSFORM και ISC High Performance (ISC2017), η Lenovo παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πορτοφόλιο λύσεων για το data center το οποίο βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν την δύναμη της “επανάστασης των πληροφορίων” και να δημιουργήσουν μια ισχυρή τεχνολογική υποδομή που υποστηρίζει δυνατότητες μετασχηματισμού, όπως το data analytics, υψηλής απόδοσης computing, hybrid cloud, τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση (machine learning).

Συνεχίζοντας να διατηρεί τη Νο1 θέση στην ικανοποίηση πελατών και στην αξιοπιστία των x86 servers1, η Lenovo παρουσίασε το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει εξυπηρετητές, συστήματα αποθήκευσης, δικτυακές συσκευές, software και υπηρεσίες για το data center, καθώς και μια νέα σειρά προϊόντων έτοιμα να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ηγετική αυτή θέση: τα ThinkSystem και ThinkAgile.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις σηματοδοτούν την επόμενη φάση στη δέσμευση της Lenovo για την εξέλιξη της εμπειρίας των data center πελατών», σημείωσε ο Kirk Skaugen, Πρόεδρος του Lenovo Data Center Group. «Σε ότι αφορά τους x86 servers, η ηγετική θέση της Lenovo στην ικανοποίηση πελατών και η αξιοπιστία τους, σε συνδυασμό με τα νέα Think System και τα Think Agile και το νέο Lenovo data center χαρτοφυλάκιο, αποτελούν τις πιο αξιόπιστες, πιο ευέλικτες και πιο αποδοτικές data center λύσεις της αγοράς. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους πελάτες μας, έτσι ώστε να μπορούν να επιλύουν τα πιο απαιτητικά επιχειρηματικά προβλήματα και να εξελιχθούν σε digital disrupters που θα ταράξουν τα νερά στους δικούς τους κλάδους».

Σκέψεις για το Μέλλον: Η Lenovo Επαναπροσδιορίζει τα Data Center του μέλλοντος

Αυτή τη χρονιά η Lenovo γιορτάζει 25 χρόνια αποδεδειγμένης ποιότητας, απόδοσης και αξιοπιστίας των σειρών Think. Τα Think System και Think Agile data center solutions, παρέχουν στις εταιρείες, ευέλικτους πόρους που προσαρμόζονται στις αυξανόμενες ανάγκες μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της IDC αναφορικά με CIOs και ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας, το 72% των ερωτηθέντων έθεσε την υποστήριξη του digital transformation και την ανάπτυξη της επιχείρησης, ως το βασικό στοιχείο στη λήψη αποφάσεων που αφορούν θέματα IT υποδομής2. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, το hybrid cloud ωρίμασε σημαντικά, ενώ οι software δομές και οι υπερσύγχρονες υποδομές έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε ότι αφορά την IT υποδομή των μεγάλων επιχειρήσεων. Για να ανταποκριθούν σε αυτές τις αλλαγές, οι πελάτες αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη της στρατηγικής τους σε ότι αφορά τις υποδομές τους, καθώς και το πως μπορούν να τις ενεργοποιήσουν τώρα και στο μέλλον.

Το νέο, αναδιαμορφωμένο ThinkSystem χαρτοφυλάκιο, βασισμένο σε Intel® Xeon® Scalable επεξεργαστές, αποτελεί το νέο πρότυπο για τον κλάδο, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα που καλύπτει εξυπηρετητές, συστήματα αποθήκευσης και δικτύωσης. To ThinkAgile είναι ένα νέο πορτοφόλιο ολοκληρωμένων Software Defined Solutions και βασίζεται στον τρόπο λειτουργείας των Lenovo ThinkSystem: προσαρμόζεται στις IT ανάγκες που εξελίσσονται, ενώ μειώνει το βαθμό πολυπλοκότητας και το κόστος που δημιουργείται από silos στις καθιερωμένες IT υποδομές. Ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζονται, τα ThinkSystem και ThinkAgile δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργήσουν ισχυρό υπόβαθρο για τα data center του μέλλοντος.

  • Απλότητα: Συχνά, οι πελάτες θεωρούν πως το τίμημα για την τεχνολογική εξέλιξη και τις προηγμένες IT δυνατότητες, είναι η πολυπλοκότητα και η σύγχυση. Το νέο ThinkSystem portfolio με υπηρεσίες server, αποθήκευσης και networking, επιτρέπει στους πελάτες να αντιμετωπίσουν αυτούς τους προβληματισμούς, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις IT υποδομές τους. Αυτές οι δυνατότητες οδηγούν στην αναβάθμιση των data center υπηρεσιών, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της επιχείρησης. Παράλληλα, πιστεύουμε πως οι πελάτες δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες τεχνολογίες, είτε με το φόβο lockin από τον προμηθευτή, είτε με αδυναμία στην τεχνολογική αναβάθμιση, όσο αλλάζει ο όγκος της δουλειάς. Διαμορφώσαμε το ThinkSystem χαρτοφυλάκιο με στόχο να συμβαδίζει απόλυτα με τις αρχικές επενδύσεις μιας επιχείρησης και χωρίς να είναι αναγκαία η συνολική ανακατασκευή του data center. Οι πελάτες κάνουν μια νέα αρχή, χωρίς να ξεκινούν από το μηδέν. Το ThinkSystem συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των Systemx της IBM κληρονομιάς, με το Lenovo ThinkServer να διαμορφώνεται σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία βασίζεται σε μια προϊστορία που περιλαμβάνει πάνω από 150 x 86 server ρεκόρ, παγκοσμίως: είναι νούμερο 1 στην ικανοποίηση πελατών και νούμερο ένα στο βαθμό αξιοπιστίας.

  • Αμεσότητα και Ευελιξία: Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι πελάτες πρέπει να χρησιμοποιούν ταχύτατα τα δεδομένα με γνώμονα τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους καθώς η εμπειρία των πελατών θα είναι πρωταρχικής σημασίας για τις σημερινές επιχειρήσεις, καθώς προσπαθούν να αποκαλύψουν νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε μια ολοένα και πιο πολυσύχναστη αγορά. Οι ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει το Lenovo ThinkAgile πορτφόλιο, προσαρμόζονται στις επιχειρηματικές και τις IT ανάγκες που διαρκώς εξελίσσονται, παρέχοντας ταχύτητα, απλοποιημένη διαχείριση και ευελιξία στις υπηρεσίες cloud, διατηρώντας παράλληλα τον πολύ σημαντικό έλεγχο και τη διαχείριση των εσωτερικών IT υπηρεσιών. Οι προσχεδιασμένες αυτές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί εκ των προτέρων, προσφέρουν νέες, σημαντικές δυνατότητες στα data center των πελατών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτοματοποιημένης διαχείρισης, του μειωμένου TCO και των περιορισμένων IT πόρων για τη διατήρηση της πλατφόρμας. Σε αυτές τις ανάγκες ανταποκρίνονται οι σειρές ThinkAgile SX για Microsoft Azure Stack και το ThinkAgile SX rack level, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες networking με υπερσύγχρονες λύσεις που εξασφαλίζουν στον πελάτη, μια άψογη εμπειρία χρήσης. Και επειδή η Lenovo δεν χρησιμοποιεί network και storage υπηρεσιών παλαιού τύπου, οι πελάτες αισθάνονται ότι μπορούν εξελιχθούν, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες στις ανάγκες της επιχείρησής τους.

  • Προετοιμασία για το μέλλον:

Με τις τεχνολογικές καινοτομίες να συνεχίζουν να εξελίσσονται, αυξάνονται και οι απαιτήσεις των πελατών για μεγαλύτερη ευελιξία, με στόχο να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικές αλλαγές, αλλά και με σκοπό να διασφαλίσουν ότι η τωρινή υποδομή τους θα ανταποκρίνεται και στις μελλοντικές τους ανάγκες. Έχουμε σχεδιάσει ThinkSystem και ThinkAgile προϊόντά, όπως το αποδοτικό ThinkSystem SD530, με στόχο να υποστηρίξουμε τις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, ειδικά σε ότι αφορά τις εφαρμογές για data analytics, το απαιτητικό computing, την τεχνητή νοημοσύνη και τις ανάγκες των μεγάλων, υπερσύγχρονων χώρων.

Η Lenovo έχει δεσμευτεί να προσφέρει σημαίνουσες εμπειρίες τόσο στους πελάτες της, όσο και στη βιομηχανία συνολικά και είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο Barcelona Supercomputing Center (BSC), την ολοκλήρωση ενός δυναμικού συστήματος, από τα πιο ισχυρά και ουσιαστικά τα πρώτα στον κόσμο που έχουν βασιστεί στην οικογένεια των Intel® Xeon® Platinum επεξεργαστών. Το BSC MareNostrum 4 supercomputer, ενισχυμένο ειδικά για να ανταποκρίνεται σε ανάγκες που έχουν επαγγέλματα και εργασίες που σχετίζονται με το χώρο της επιστήμης και της μηχανολογικής έρευνας, και το οποίο ενσωματώνει 48 racks με περισσότερους από 3.400 κόμβους με επεξεργαστές Intel Xeon επόμενης γενιάς και κεντρική μνήμη 390 Terabytes. Η μέγιστη δυναμική του θα ξεπεράσει τα 11 Petaflop/s, επιτρέποντας στο μηχάνημα να ελέγχει και να αναλύει την επίδοση ακόμα και των πιο πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα της υπερσύγχρονης πληροφορικής.

«Η νέα x86 Thinksystem πλατφόρμα, προσφέρει 10 φορές περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο MareNostrum supercomputer, επιτρέποντας στο BSC να συνεχίσει αυτό το είδος της επιστημονικής έρευνας που ενισχύει τις προσπάθειες της ανθρωπότητας στη αναζήτησή της για επιπρόσθετη γνώση και ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο. Η συνεργασία μας με τη Lenovo έχει, με εύκολο και στοχευμένο τρόπο, προσαρμοστεί, με στόχο να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να πετύχουμε. Ανυπομονούμε για νέα συνεργασία στο μέλλον», δήλωσε ο Sergi Girona, Operations Director, BSC.

Περισσότερες Δηλώσεις:

«Διαθέτουμε πλούσιο ιστορικό συνεργασιών και σημαντικών καινοτομιών με τη Lenovo», δήλωσε η Lisa Spelman, Vice President και General Manager, Intel Xeon Products, στην Intel. «Η παρουσίαση των νέων Lenovo ThinkSystem και ThinkAgile πορτφόλιο που έχουν σχεδιαστεί για Intels Xeon Scalable επεξεργαστές, είναι η φυσική εξέλιξη της μακροχρόνιας δέσμευσής μας να παρέχουμε αξιόπιστες και ηγετικές data center λύσεις στους πελάτες μας, οι οποίες θα στηρίξουν όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τεχνολογίες επόμενες γενιάς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και όσους θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, τόσο εσωτερικά, όσο και σε επίπεδο cloud».

Διαθεσιμότητα

Τα νέα ThinkSystem και ThinkAgile πορτφόλιο, θα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι του 2017.

Επιπλέον Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ότι ανακοινώθηκε στο TRANSFORM, παρακαλώ επισκεφθείτε το www.news.lenovo.com/TRANSFORM2017 ή ακολουθείστε το @Lenovo για live updates, στις 20 Ιουνίου 2017, χρησιμοποιώντας το #LenovoTRANSFORM.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία με το Barcelona Supercomputing Center (BSC), μπορείτε να βρείτε εδώ.

2 IDC, Digital Transformation: Impact on the Datacenter — Are You Ready?, Doc # DR2017_T4_LD