Η Pylones Hellas, Silver Partner της Hewlett Packard Enterprise, σε συνεργασία με την ΗΡΕ συμμετείχε με επιτυχία ως χορηγός στο 16ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με τίτλο: “Greek Tourism: The perfect balancing act │ Exploring the dynamic role of tourism in contributing to environmental, economic and social sustainability”, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Φάρος).

Το φετινό συνέδριο εστίασε τη θεματολογία του στη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματική της αλληλεπίδραση με την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες στα πάνελ του διημέρου, διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και αξιωματούχοι του δημόσιου τομέα επιφορτισμένοι με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αναφέρθηκαν αναλυτικά σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον παράγοντα της αξιοποίησης εξειδικευμένων τεχνολογιών και των πιο προηγμένων λύσεων πληροφορικής ως αναγκαίων προϋποθέσεων για την εξέλιξη και αειφορία του ξενοδοχειακού σχεδιασμού, καθώς και για τη διεύρυνση του κοινωνικού αποτυπώματος των τουριστικών επιχειρήσεων.

Όπως ήταν εύλογο και από τη θεματολογία του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για την ενεργό παρουσία των HPE και Pylones Hellas στον χώρο των εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, στελέχη με πλούσια εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, συνομίλησαν με τους επαγγελματίες του κλάδου γύρω από τις τρέχουσες τάσεις στις λύσεις ΙΤ που σχεδιάζονται ειδικά για τον τομέα της φιλοξενίας, εξασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση των δικτύων και την ουσιαστική αναβάθμιση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας, που κατά κοινή παραδοχή αποτελεί σήμερα τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι άνθρωποι της Pylones Hellas διαπίστωσαν την ωριμότητα και επίγνωση με τις οποίες οι παράγοντες της αγοράς αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα των τεχνολογικών υποδομών των τουριστικών μονάδων, αντιλαμβανόμενοι το ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να τους προσφέρει η υιοθέτηση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών λύσεων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία της Pylones Hellas αποτυπώνεται καθημερινά με την αξιοποίηση των πιο ποιοτικών διαθέσιμων εργαλείων κατά την υλοποίηση έργων που παρέχουν τις πιο ευέλικτες, οικονομικές και ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο κοινό και τους επιχειρηματίες του τουρισμού.