Η συσκευή πετάει το… σοβαροφανές «κοστούμι» των flagships και «ντύνει» με ενθουσιώδες, επιθετικό design, μια αξιοζήλευτη σειρά από τεχνολογίες αιχμής που άλλα brands θα κοστολογούσαν πολύ υψηλότερα!

Το Honor, ένα brand που στο DNA του αποτυπώνει τον ενθουσιασμό και τις απαιτήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, ανθρώπων που θέλουν να επικοινωνούν, να εκφράζονται και να δημιουργούν καθημερινά, με τη φορητή τους συσκευή, να ζουν συντροφιά με αυτή και να είναι περήφανοι για το smartphone τους, τόσο για την αισθητική του, όσο και για τις δυνατότητές του.

Αυτή η δυναμική αντανακλάται με τον καλύτερο τρόπο στο ολοκαίνουριο Honor 9, μια συσκευή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα και ως το Huawei P10 με t-shirt!  Ο λόγος είναι πως υιοθετεί το σύνολο της τεχνολογίας αιχμής της πολυβραβευμένης ναυαρχίδας του κινεζικού κολοσσού, αλλά επιλέγει να την φιλοξενήσει σε ένα ακόμα πιο νεανικό σασί και με τιμή βγαλμένη από τα πιο… extreme φοιτητικά όνειρα! Η παρακάτω περιήγηση στις ανεξάντλητες δυνατότητες του Honor 9, θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους, για του λόγου το αληθές!

Τολμηρό design

To Honor 9 σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να περνά απαρατήρητο. Μια προκλητική πλάτη από 3D κυρτό γυαλί προσφέρει μια ασυναγώνιστη αίσθηση αφής, ενώ μαγνητίζει τα βλέμματα με την εκθαμβωτική λάμψη της όπου κι αν βρεθεί. Πάνω της έχουν χαραχθεί με χρήση τεχνολογίας φωτοεγχάραξης, για απόλυτη ακρίβεια, εξαιρετικά μικρές νανοϋφές, ενώ οι κυρτές γωνίες έχουν σμιλευτεί μέσω θερμικής κάμψης. Το πάχος της συσκευής είναι μόλις 7.5 χιλιοστά, μετατρέποντας σε κομψοτέχνημα το μεταλλικό περίβλημα που έχει υποστεί αμμοβολή. Χρωματικά, τόσο το επιβλητικό και στιβαρό Glacier Grey, όσο και το ζωηρό, γεμάτο ενέργεια Robbin Egg Blue, εκτοξεύουν την αισθητική της συσκευής.

Dual camera για zoom χωρίς συμβιβασμούς

Καλές οι DSLR φωτογραφικές μηχανές, αλλά το απρόβλεπτο της στιγμής μόνο μια συσκευή που είναι συνεχώς πάνω μας, μπορεί να καταγράψει. Όλα όσα ξαφνικά μας ενθουσιάζουν, αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα ζωντανά, δεν γίνεται να φωτογραφηθούν προμελετημένα και στημένα σε κάποιο στούντιο με ιδανικές συνθήκες. Εδώ, έρχεται το Honor 9 για να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποιότητα στις φωτογραφίες σας, χάρη στο σύστημα διπλών φακών στην πλάτη του. Ένας μονόχρωμος αισθητήρας 20MP καταγράφει κρυστάλλινα ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του θέματος, ενώ τα δεδομένα του συνδυάζονται με όλη τη χρωματική πληροφορία που παρέχει ο 12MP RGB αισθητήρας.
Το ακατανίκητο αυτό δίδυμο φακών μπορεί να προσφέρει και μια λειτουργία που μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατη για μια τόσο λεπτή συσκευή, όπως ένα smartphone, το κρυστάλλινο zoom. Όλοι μας έχουμε κάνει zoom στο παρελθόν απομακρύνοντας τα δυο μας δάχτυλα πάνω στην οθόνη του κινητού μας, για να και έχουμε διαπιστώσει μετά πως η ποιότητα της λήψης έχει αλλοιωθεί τραγικά, καθώς το zoom πραγματοποιείται ψηφιακά, μέσω λογισμικού δηλαδή. Αυτό δεν συμβαίνει όμως στο dual camera σύστημα του Honor 9, το οποίο διαθέτει 2x lossless zoom, γεγονός που δεν προκαλεί την παραμικρή αλλοίωση στο τελικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα, το Honor 9 τιμά το trend της εποχής, το πολυπόθητο bokeh εφέ στα πορτρέτα, αποδίδοντάς το με έναν τρόπο που μόνο σε πανάκριβες DSLR θα μπορούσε να απαντηθεί. Το πρόσωπο δείχνει εντυπωσιακά ζωντανό και εκφραστικό, σαν να ξεπηδά από το περιβάλλον, το οποίο και θολώνει όμορφα να δημιουργείται μια καλαίσθητη αντίθεση που παραπέμπει σε επαγγελματική φωτογράφιση.
Και επειδή σε κάποια πλάνα επιβάλλεται να είστε μέσα και εσείς οι ίδιοι, η εμπρόσθια κάμερα των 8MP θα σας κάνει να self-άρετε στα social media αδιάκοπα, σαν να μην υπάρχει αύριο!
Φυσικά, κάμερα δεν σημαίνει μόνο φωτογραφία αλλά και βίντεο. Καταγράψτε τις στιγμές σας ακόμα και σε ποιότητα 2160p@30fps και μετατραπείτε σε σκηνοθέτη μέσα από την εφαρμογή Quik της GoPro. Με τη βοήθεια της μπορείτε να μοντάρετε τα βίντεό σας, να προσθέσετε εφέ μετάβασης, φίλτρα και μουσική υπόκρουση με μερικά μόνο αγγίγματα της οθόνης. Το app θα κάνει τα υπόλοιπα, συνδυάζοντας τις λήψεις και συγχρονίζοντας τις με τον ρυθμό της μουσικής. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μοιραστείτε τα βίντεο στο Facebook και να περιμένετε να γίνει viral!
Τέλος, στα φωτογραφικά… μυστικά του Honor 9 θα βρείτε ακόμα μια ενδιαφέρουσα λειτουργία: η κάμερα καταγράφει ένα μικρό κλιπ διάρκειας 2 δευτερολέπτων κάθε φορά που τραβάτε μία φωτογραφία. Έτσι, το τηλέφωνό σας κρατά τις στιγμές της ημέρας σας για λογαριασμό σας, καταγράφοντας το δευτερόλεπτο που προηγήθηκε και το δευτερόλεπτο που ακολούθησε της στιγμής που πατήσατε το κουμπί του κλείστρου.

Kirin 960: Επεξεργαστής για πρωταθλητισμό

O οκταπύρηνος «σταρ» που δίνει ζωή στο Honor 9, μας συστήθηκε στο πανίσχυρο Huawei P10 και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του ειδικούς και καταναλωτές. Το Kirin 960 SoC (System on Chip), λοιπόν, είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που ακολουθεί την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM, γεγονός που σημαίνει πως οι οκτώ πυρήνες του επεξεργαστή είναι χωρισμένοι σε δυο ομάδες των τεσσάρων. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τους «γκαζωμένους» υπερσύγχρονους Cortex-A73, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 2.4GHz, έτοιμοι να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στα δύσκολα, όταν έχετε αποφασίσει, δηλαδή, να φορτώσετε το Honor 9 με ότι πιο απαιτητικό μπορείτε να φανταστείτε σε εφαρμογή! Όταν η συσκευή κινείται σε… «chill out» ρυθμούς, οι τέσσερις Cortex-A53, χρονισμένοι στο 1.8GHz, αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες, καταναλώνοντας, σαφώς,, λιγότερη ενέργεια. 4GB RAM (όσα ακριβώς έχει και το laptop, στο οποίο γράφονται αυτές οι γραμμές!) επιτρέπουν την παράλληλη χρήση όλων των αγαπημένων σας social media και messaging apps, τα οποία μπορείτε να στεγάσετε μαζί με τα υπόλοιπα δεδομένα σας στα 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Gaming παντού

Στο τρένο, στη στάση, στην ουρά… Είτε είστε φανατικός, είτε casual gamer, το Honor 9 θα αφαιρέσει την πλήξη από τη ζωή σας! Στιγμές που κάποτε ήταν βαρετές και θεωρούνταν «νεκρός» χρόνος στην καθημερινότητά σας, μετατρέπονται σε ένα… party αισθήσεων, μιας και η Mali-G71 MP8 GPU επωμίζεται με άνεση ακόμα και τα πιο απαιτητικά γραφικά που μπορεί να της αναθέσουν τα σύγχρονα mobile games. Με υποστήριξη του Vulkan API, άλλωστε, το Honor 9 μετατρέπεται σε παιχνιδομηχανή τσέπης! Κι αν θεωρείτε πως θα χρειάζεται να κυκλοφορείτε με έναν «γεμιστήρα» από powerbanks, το σύστημα Game Performance Cruise, το οποίο παρακολουθεί κάθε παιχνίδι που παίζετε, φροντίζει να σας παρέχει την απαραίτητη ισχύ για να το απολαύσετε, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ουσιαστικά, ρυθμίζει την απόδοση του επεξεργαστή ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις του εκάστοτε τίτλου, διατηρώντας την κατανάλωση ενέργειας και κατ’ επέκταση τη θερμοκρασία της συσκευής στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Τα υπόλοιπα επί της εξαιρετικής 5.15 ιντσών full HD οθόνης!

Surfing στα όρια

Το ενσωματωμένο LTE modem της HiSilicon επιτρέπει καλύτερη λήψη σήματος με ταχύτητες έως 600Mbps download και έως 150Mbps upload. Όσο, μάλιστα, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ρίχνουν τη μέση τιμή κόστους ανά GB online data, απαιτητικές σε ταχύτητα και σταθερότητα εφαρμογές, όπως music και video streaming στο smartphone αρχίζουν και αποκτούν νόημα στην καθημερινότητα του καθενός. Μην αρκείστε, επομένως, στη γενική κατηγορία 4G, αλλά μελετήστε τις προσφερόμενες ταχύτητες download/upload. Αν πάλι χρησιμοποιείτε την ανέξοδη λύση του WiFi, το Honor 9 υποστηρίζει την τελευταία dual band AC γενιά του πρωτοκόλλου, εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες ταχύτητες για τα διαδικτυακά σας ταξίδια.

Ακούστε την αλλιώς

Ένα κινητό που απευθύνεται σε δυναμικούς ανθρώπους που λατρεύουν κάθε μορφή έκφρασης, δεν θα μπορούσε παρά να διακρίνεται και στον τομέα του ήχου. Η μουσική εμπειρία που προσφέρει το Honor 9 φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του βραβευμένου με Grammy, Rainer Mailler, ο οποίος και έχει επιβλέψει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ενσωματωμένου DSP με υποστήριξη τρίτης γενιάς Hi6403 codec, ώστε να αποδίδεται στην εντέλεια κάθε είδος μουσικής. Το χεράκι της στο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα έβαλε και η εταιρεία «θρύλος» του χώρου, Monster, η οποία επιμελήθηκε τον ισοσταθμιστή Honor Purity. Ταυτόχρονα, η 3D τεχνολογία ήχου Huawei Histen εξομοιώνει την εμπειρία της ζωντανής μουσικής. Απολαύστε πραγματικό surround ήχο μέσα από τα ακουστικά σας, κλείστε τα μάτια και νιώστε πως βρίσκεστε στη συναυλία που χάσατε.

Δακτυλοδεικτούμενο!

Στην πρόσοψη του Honor 9 συναντάμε τον σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος FPC1264, έναν αισθητήρα που φημίζεται για την ακρίβεια και την αμεσότητα της αναγνώρισης της ταυτότητας του χρήστη. Σετάρεται γρήγορα και απροβλημάτιστα, προκειμένου να ανοίγει τις «πύλες» της συσκευής αποκλειστικά στον έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη της, απαλλάσσοντάς τον από απρόσμενες εφόδους καχυποψίας ζηλιάρηδων ερωτικών συντρόφων! Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανεβοκατεβάζει το notification tray ή να κυλά τις φωτογραφίες στα άλμπουμ σας, λειτουργίες πολύτιμες να βρίσκονται στο κεντρικό κουμπί της οθόνης όταν χρησιμοποιείτε την κομψότατη αυτή συσκευή με το ένα χέρι. Τέλος, η τοποθέτηση του σαρωτή στην πρόσοψη, σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το Honor 9 δίχως να το πάρετε στα χέρια σας, όταν βρίσκεται π.χ. πάνω στο γραφείο σας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hihonor.com/gr

 

Specs HONOR 9
Διαστάσεις 147.3×70.9×7.5 χιλ.
Βάρος 155γρ
Οθόνη 5.15” LTPS IPS LCD 1920 x 1080, 16 εκατ. χρώματα
Επεξεργαστής HiSilicon Kirin 960 Οκταπύρηνος επεξεργαστής (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
Λειτουργικό Σύστημα Android 7.0 (Nougat)
Emotion UI EMUI 5.1
Μνήμη 64 GB, 4 GB RAM
Κάμερα Κάμερα: Dual 20 MP + 12 MP με Dual-LED (dual tone) flash και selfie-cam 8MP
Μπαταρία 3,200 mAh
Ενδ. τιμή λιανικής 399€