Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Qualcomm με στόχο να αναπτύξουν από κοινού μια σειρά από λύσεις συνδεσιμότητας αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Οι δύο εταιρείες θα ιδρύσουν επίσης ένα ερευνητικό κέντρο στη Νότια Κορέα για την ανάπτυξη τεχνολογιών 5G για οχήματα και C-V2X (Cellular to Vehicle-to-Everything) που είναι απαραίτητες για την επιτυχία των αυτοκινούμενων οχημάτων επόμενης γενιάς.

Ως ηγέτιδες και καινοτόμες εταιρείες στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, η LG και η Qualcomm διαθέτουν γνώσεις και εμπειρίες δεκαετιών στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης της κινητής τεχνολογίας 5G. Η τεχνολογία 5G είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας συνδεσιμότητας αυτοκινήτου. Με ταχύτητες σύνδεσης έως και 5 φορές μεγαλύτερες και 10 φορές χαμηλότερη καθυστέρηση από την ταχύτερη τεχνολογία LTE, η τεχνολογία 5G θα μπορεί να αποδίδει δεδομένα με ταχύτητες που είναι απαραίτητες σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης.

Η τεχνολογία C-V2X, η οποία περιλαμβάνεται στο 3GPP (Third Generation Partnership Project) Release 14, προσφέρει διπλάσιο χρόνο λειτουργίας με χαμηλότερο κόστος από το DSRC (Dedicated Short Range Communications) χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον δίκτυο κινητής επικοινωνίας. Στην Ευρώπη και την Ασία, ήδη διεξάγονται δοκιμές και ενέργειες τυποποίησης με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας μέχρι το 2020. Ως πρωτοπόρος στις καινοτομίες V2X, η LG Electronics κατέχει ηγετική θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της τηλεματικής από το 2013.

«Στην LG έχουμε στόχο να ηγηθούμε στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς, συνδυάζοντας την εμπειρία μας στις τεχνολογίες επικοινωνίας αυτοκινήτων με τις προηγμένες λύσεις της Qualcomm σε τεχνολογίες από LTE έως 5G», δήλωσε Kim Jin-yong, Αντιπρόεδρος του Vehicle Components Smart Business Unit της LG. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συνδυαστική ερευνητική δύναμη της Qualcomm και της LG θα αποφέρει οφέλη που δεν θα ήταν εφικτά αν εργαζόμασταν ανεξάρτητα».

«Βασιζόμενοι στη μακροχρόνια σχέση μας με την LG, αυτή η προσπάθεια να εξελίξουμε την τεχνολογία C-V2X αποδεικνύει περαιτέρω τη συνεχή δέσμευσή μας για ανάπτυξη προηγμένων λύσεων για ασφαλή, συνδεδεμένα και όλο και περισσότερα αυτοκινούμενα οχήματα» δήλωσε ο Nakul Duggal, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Product Management της Qualcomm. «Καθώς η αυτοκινούμενη βιομηχανία διαγράφει μια σαφή πορεία προς την τεχνολογία 5G, εμείς προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την LG για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των σημερινών οδηγών και να αναπτύξουμε την τεχνολογία C-V2X στα οχήματα επόμενης γενιάς».

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει ως χώρο δράσης το Science Park Campus της LG Electronics στη Σεούλ. Οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν άμεσα την συνεργασία.