Το άνοιγμα νέων καταστημάτων, η εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής στα own label προϊόντα, το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών και η αύξηση μεριδίου αγοράς σε Ελλάδα και Βουλγαρία αποτελούν τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας Multirama έως τα τέλη του 2010.


katastima-multirama-bΤα παραπάνω ανήκουν στο πλάνο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση τύπου που πραγματοποίησε η εταιρία. Μέσα στο 2009 η εταιρία άνοιξε 6 νέα καταστήματα απαριθμώντας μέχρι σήμερα συνολικά 82 καταστήματα στην Ελλάδα, 7 στη Βουλγαρία ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία 3 (τριών) επιπλέον νέων καταστημάτων.


Η εταιρία Multirama αποτελεί σήμερα την μόνη εξειδικευμένη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αγορά η οποία παράλληλα έχει πετύχει να προσφέρει λύσεις τεχνολογίας μέσα από τα σύγχρονα καταστήματα που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, μεταμορφώνοντας την τεχνολογία σε ένα ιδιαίτερα προσιτό εργαλείο για 2.000.000 πελάτες και 8.000.000 επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Multirama, κ. Τσαγκανός

Ο διευθύνων σύμβουλος της Multirama, κ. Τσαγκανός

Ο κ. Κώστας Τσαγκανός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε σχετικά, «Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε σημαντικά τα μερίδιά μας είναι οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Multirama που έχουμε δημιουργήσει. Η πιο πρόσφατη πρωτοποριακή υπηρεσία που λανσάραμε είναι οι Tech Gurus. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον προσωπικό σύμβουλο τεχνολογίας που επισκέπτεται το σπίτι του πελάτη με σκοπό να βρεθούν άμεσα ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις για οποιοδήποτε ζήτημα τεχνολογίας τον απασχολεί».


Πιο συγκεκριμένα η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσα στο κατάστημα αλλά και στο after sales support. Λαμβάνοντας υπόψιν τις προτιμήσεις και τις εκτιμήσεις των καταναλωτών που έχουν συνδέσει τα καταστήματα Multirama με οτιδήποτε καινούργιο κυκλοφορεί και τα οποία φροντίζουν συνεχώς να εξελίσσονται, η εταιρία παρουσίασε τον τελευταίο χρόνο μια σειρά νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν τα πακέτα εγγύησης “Fix me and Replace me”, με κάθε αγορά νέου φορητού υπολογιστή, ο νέος χώρος προσφοράς των υπηρεσιών Xtreme store στον Πειραιά, και οι υπηρεσίες των Tech Gurus που προαναφέρθηκαν.


Μεγάλη επιτυχία σημειώνει επίσης η εταιρία στο λανσάρισμα προϊόντων που αγγίζουν την αιχμή της τεχνολογίας και τα οποία έχει εφαρμόσει πρώτη στην γραμμή παραγωγής της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Multirama Νetbook και πρόσφατα το Multirama Aura, που συναγωνίζονται επάξια διεθνή brands. Σε ότι αφορά στο 2008 συνολικά, τα own label Multirama σημείωσαν πωλήσεις που ξεπερνούν τα 40.000 τμχ.


Παράλληλα, η Multirama επενδύοντας ενεργά και στον τομέα της εκπαίδευσης συνέβαλλε σημαντικά στην δημιουργία νέων μεθόδων διδασκαλίας με την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Συνολικά πραγματοποίησε 156 έργα σε εργαστήρια Φυσικών Επιστημών κάνοντας πραγματικότητα τη χρήση εργαλείων όπως ο διαδραστικός πίνακας, η συσκευή λήψης, επεξεργασίας και απεικόνισης πειραμάτων κ.α .

Τέλος, η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στους PC Experts της αγοράς έγινε εμφανής και στην αγορά της Βουλγαρίας όπου μέχρι σήμερα λειτουργούν 7 καταστήματα , δυο στη Σόφια, και τα υπόλοιπα σε Φιλιππούπολη, Πλόβντιβ, Μπουργκάς, Πλέβεν και Βάρνα.