Τα προϊόντα της LG Electronics Hellas σχεδιάζονται με στόχο να προσφέρουν άνεση και ευκολία στους καταναλωτές, ωστόσο η εταιρεία ανεβάζει τον πήχη με τα οφέλη των προϊόντων της να υιοθετούνται στον τομέα της εκπαίδευσης βοηθώντας τους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές και σπουδαστές. Η χρήση της τεχνολογίας στην εποχή της πληροφορίας με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για την αξιοποίησή της.

Τα τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα της LG μπορούν να προσφέρουν ευελιξία σε περιβάλλον μάθησης όπως οι αίθουσες διδασκαλίας ή άλλους παραδοσιακούς χώρους εκπαίδευσης με τους σημερινούς μαθητές να μπορούν να απορροφούν καλύτερα τις πληροφορίες μέσω της πρόσβασής τους σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών πόρων.

Η LG ενθαρρύνει την ενεργό μάθηση φέρνοντας τη φορητότητα και τη συνδεσιμότητα στη μαθησιακή εμπειρία. Για παράδειγμα, η σειρά προβολέων LG Minibeam με ενισχυμένη μπαταρία και UST (ultra short throw) προβολή αποτελούν εξαιρετικό εξοπλισμό στη σύγχρονη τάξη εκπαίδευσης, με την ικανότητά τους να δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για αποτελεσματική μάθηση, κρατώντας τους μαθητές σε επαφή και βελτιώνοντας τη διατήρηση της πληροφορίας.

H επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας 2,5 ωρών και το χαρακτηριστικό Triple Wireless χωρίς ενσύρματες συνδέσεις για τον ήχο και την εικόνα διευκολύνει τόσο τον τρόπο διδασκαλίας όσο και τον τρόπο μάθησης. Επιπλέον, με δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi Screen Share και συμβατότητα Bluetooth, η σειρά LG Minibeam προσφέρει ελευθερία κινήσεων στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους φοιτητές για να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε παρουσιάσεις εργασιών.

Επιπλέον, η LG πρόσφατα παρουσίασε το νέο 20 Point Touch monitor μεγάλων διαστάσεων, 86 ιντσών, με οθόνη τεχνολογίας Ultra HD (3840x2160), LG 86TR3D, που προσφέρει εξαιρετική απόδοση τεχνολογίας αφής και εκπληκτική εμπειρία προβολής στον χρήστη. Με την ποιότητα εικόνας Ultra HD και τη μεγάλη οθόνη 86 ιντσών, η νέα οθόνη αφής 86TR3D μπορεί να προσελκύσει τα βλέμματα όλων των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ακόμη, η λειτουργία πολλαπλής αφής, του νέου Touch monitor, αναγνωρίζει έως 20 αγγίγματα αφής ταυτόχρονα, προσφέροντας μια πιο ρεαλιστική εμπειρία χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή γραφίδα. Με τη λειτουργία αυτόματης εναλλαγής πηγών, η οθόνη μπορεί να ανιχνεύσει διαφορετικές πηγές εισόδου και να αλλάξει αυτόματα το περιεχόμενο, εφόσον η νέα πηγή έχει υψηλότερη προτεραιότητα από την προηγούμενη. Με τον τρόπο αυτό, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο ρυθμίζοντας την προτεραιότητα του περιεχομένου πριν την παράδοση του μαθήματος. Οι λειτουργίες Picture by Picture και Picture in Picture επιτρέπουν την εμφάνιση δύο διαφορετικών πηγών περιεχομένου σε διαφορετικές ρυθμίσεις διάταξης, όπως προβολή σε πλήρη οθόνη, κανονική οθόνη και δευτερεύουσα οθόνη, το οποίο τους δίνει μεγάλη ευελιξία να προσαρμόσουν το χώρο ανάλογα για κάθε πηγή περιεχομένου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν τα πρώτα βήματα για τη καλύτερη δυνατή διαχείριση μία τάξης ή ακόμα και την έναρξη της έννοιας της ‘ψηφιακής τάξης’ σε σχολεία και πανεπιστήμια που βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.