O,τι πιο κοντά στην πραγματική οδήγηση έρχεται στις οθόνες μας, με γραφικά, ήχο και πρωτίστως gameplay να ξεδιπλώνουν με μαεστρία το… μεγαλείο της αυτοκίνησης.

 

Oμηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί έναν ύμνο στη μοναδικότητα κάθε στιγμής, στη σημασία κάθε επιλογής και στην αμεσότητα κάθε αντίδρασης. Πιστό σε αυτή τη φιλοσοφία έρχεται και το δεύτερο Project CARS, ένας εξομοιωτής οδήγησης όπου ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια επιδρά στο μερίδιο που της αναλογεί στη συνολική εμπειρία. Και η λέξη «εμπειρία» δικαιωματικά αρμόζει στον εν λόγω τίτλο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή του.

Αριθμοί όπως 38 κατασκευαστές με πάνω από 180 οχήματα και περισσότερες από 60 πίστες με 130 διαφορετικά layout ίσως αρκούν για να δώσουν μια αίσθηση της ποικιλίας, αλλά σίγουρα δεν επαρκούν για να περιγράψουν… την ποικιλία των αισθήσεων που ξυπνούν μόλις πατήσετε το γκάζι.

Στα physics επιδρά η νέα μηχανή LiveTrack 3.0, η οποία επιμελείται τις συνθήκες του οδοστρώματος κάθε πίστας με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Καμία διαδρομή, καμιά στροφή δεν θα σας φανεί ίδια. Eνα νέο σύστημα καιρικών συνθηκών αναλαμβάνει να προσθέσει το στοιχείο του απρόβλεπτου σε κάθε σας διαδρομή, πάντα με σεβασμό στην ανάλογη εποχή. Το σύστημα που εξομοιώνει τις αντιδράσεις των ελαστικών έχει αναδομηθεί πλήρως, ενώ κάθε όχημα έχει μελετηθεί εξαντλητικά ώστε να είναι πιστό στην πραγματική οδηγική συμπεριφορά του, με Porsche, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, KTM, Honda/Acura και Nissan να προστίθενται στους διαθέσιμους κατασκευαστές.

Για να καταλάβετε το επίπεδο ρεαλισμού του παιχνιδιού, αρκεί να αναφέρουμε πως όταν βρέχει πολύ το νερό συγκεντρώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε σημείο της πίστας ανάλογα με το στήσιμό της και την κατάσταση του οδοστρώματος και ως εκ τούτου επιδρά διαφορετικά, πόσο μάλλον αν βάλουμε στην εξίσωση και τους διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών και οχημάτων με τους οποίους ενδέχεται να περάσετε πάνω από κάθε νερόλακκο. Αν και είναι προφανές πως το Project CARS 2 δεν απευθύνεται σε αρχάριους gamers που δεν έχουν ξαναπαίξει racing simulators, τόσο εξαιτίας της δυσκολίας που επιβάλει η πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας όσο και λόγω του βάθους των δυνατοτήτων του, αρκετή προσοχή έχει δοθεί στο να γίνει πιο φιλικό σε σχέση με τον πρόγονό του, αφήνοντας στο παρελθόν τα χαοτικά και δαιδαλώδη μενού. Υπάρχει πλέον πρόσβαση και στην τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων όσον αφορά όχι μόνο στις ικανότητές τους αλλά και στην επιθετικότητά τους. Στην προσπάθειά της να εξομαλύνει την καμπύλη εκμάθησης του παιχνιδιού, η Slightly Mad Studios έχει ενσωματώσει μια σειρά από οδηγικά βοηθήματα τα οποία μπορείτε να απενεργοποιείτε σταδιακά, ανάλογα με την εμπειρία σας.

Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν τα «Authentic» settings, τα οποία αφήνουν κάθε όχημα μόνο με τα βοηθήματα που έχει από τον κατασκευαστή του, με αποτέλεσμα τα παλαιότερα μοντέλα να μην έχουν σύγχρονες ευκολίες, όπως traction control και ABS. Το online mode βάζει υποθήκη για την εξέλιξη του τίτλου σε ένα λαοφιλέστατο eSport. Επιπρόσθετα, για τους… μερακλήδες το Project CARS 2 υποστηρίζει χρήση με VR ή setup με τρεις οθόνες συνολικής ανάλυσης έως και 12K!