Το YouTube ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο σχεδιασμό που περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά για την έκδοσή για υπολογιστή και κινητά. Για παράδειγμα, παρουσιάστηκε μια νέα ιστοσελίδα για υπολογιστές που διαθέτει επιλογή μαύρου φόντου (Dark Theme) και προεπισκόπηση βίντεο αλλά και μια ιστοσελίδα για κινητά στην οποία παρέχεται τα χαρακτηριστικά: Double tap to seek, Variable Speed και πολλά άλλα. Με αφορμή αυτό, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για το YouTube που είναι εξαιρετικά αλλά άγνωστα.

Βρείτε παρακάτω μια λίστα με συμβουλές και κόλπα για το YouTube, καινούργια και παλιά.

  1. Σχετικά βίντεο για την εφαρμογή του YouTube σε κινητά: Πρόσφατα προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να δείτε μια σειρά σχετικών βίντεο πατώντας κάπου μέσα στην οθόνη ενώ παρακολουθείτε κάποιο άλλο βίντεο σε πλήρη οθόνη στο κινητό σας.

2) Το χαρακτηριστικό Double tap to seek για κινητά παρουσιάστηκε πρόσφατα. Όταν πατάς δυο φορές δεξιά ή αριστερά από ένα βίντεο στο κινητό σου, ενεργοποιείς τo fast forward ή το rewind αντίστοιχα για 10 δευτερόλεπτα του βίντεο.

  1. Το χαρακτηριστικό Variable speed για κινητά: Οι χρήστες ξετρελαίνονται να αυξάνουν ή να μειώνουν την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο για υπολογιστές, και τώρα αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο και για κινητά, για να απολαμβάνετε τα βίντεο σε όποια ταχύτητα προτιμάτε.

4) Μαύρο φόντο (Dark Theme) για υπολογιστή: η καινούργια ιστοσελίδα για υπολογιστή απέκτησε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Dark Theme. Δημιουργήθηκε για να μειώσει την φωτεινότητα και να σας επιτρέπει να επικεντρώνεστε στα πραγματικά χρώματα των βίντεο που παρακολουθείτε. Το Dark Theme μετατρέπει το φόντο του YouTube σε μαύρο για ολόκληρη την εμπειρία της πλατφόρμας.

5) Προεπισκόπηση βίντεο στην ιστοσελίδα για υπολογιστές: όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια μικρογραφία στην επιφάνεια εργασίας, θα εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του βίντεο, δίνοντάς σας μια καλύτερη αίσθηση για το τι πραγματεύεται το κάθε βίντεο και κάνοντας το πιο εύκολο να βρίσκετε το επόμενο υπέροχο βίντεο να παρακολουθήσετε.

6) Αποθηκεύστε βίντεο στην βιβλιοθήκη «Παρακολούθηση αργότερα»: δεν χρειάζεται να προσέχετε πια όταν βλέπετε βίντεο στο YouTube κατά τις εργάσιμες ώρες. Προσθέστε ένα βίντεο για να το παρακολουθήσετε αργότερα πατώντας το εικονίδιο ρολογιού στη μικρογραφία του βίντεο ή μέσω του εικονιδίου “Προσθήκη στο” κάτω από το βίντεο στη σελίδα παρακολούθησης.

7) Κοινοποιήστε ένα βίντεο σε συγκεκριμένη χρονική σήμανση: Παρακολουθήσατε κάτι που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας; Μπορείτε να κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο από ένα συγκεκριμένο μέρος του YouTube βίντεο. Μπορείτε να κάνετε παύση στο βίντεο, να κάνετε δεξί κλίκ και να επιλέξετε «Αντιγραφή συνδέσμου βίντεο την τρέχουσα στιγμή».