Η τεχνολογία dye sublimation της Epson δίνει ζωή στις μάσκες στην έκθεση του Ρότερνταμ

Home/Αξίζει να δείτε, Εκδηλώσεις, Νέα, Περιφερειακά, Υπολογιστές/Η τεχνολογία dye sublimation της Epson δίνει ζωή στις μάσκες στην έκθεση του Ρότερνταμ

Η τεχνολογία dye sublimation της Epson δίνει ζωή στις μάσκες στην έκθεση του Ρότερνταμ

Ένα από τα εντυπωσιακά σχέδια του ανερχόμενου σχεδιαστή μόδας Richard Quinn, που δημιουργήθηκαν με την εκτύπωση σε υλικό από τον εκτυπωτή dye sublimation SureColor SC-F9200 , εμφανίζονται ως μέρος της καλλιτεχνικής έκθεσης «POWERMASK», που διεξάγεται στο Wereldmuseum του Ρότερνταμ, μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018.

Την έκθεση «POWERMASK» έχει επιμεληθεί ο γνωστός Βέλγος σχεδιαστής μόδας, Walter Van Beirendonck, ο οποίος φημίζεται από τη δεκαετία του ‘80 για τις κολεξιόν του, που περιλαμβάνουν ισχυρές γραφιστικές επιρροές και την τολμηρή χρήση χρώματος. Ο ίδιος έχει γοητευτεί από τις μάσκες, εδώ και πολλά χρόνια και αποφάσισε να δημιουργήσει μια έκθεση που επιδεικνύει το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι μάσκες στην ιστορία των κοινωνιών, σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πιο σύγχρονα κομμάτια που επιλέχθηκαν για την έκθεση είναι ένα κοστούμι με μακρύ παλτό, από ένα ξεχωριστό ύφασμα με τυπωμένα τριαντάφυλλα, σχεδιασμένο από τον Richard Quinn για τη συλλογή του. Το υλικό για αυτή την στολή τυπώθηκε στο στούντιο του Quinn στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή dye sublimation SureColor SC-F9200.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου Epson Ελλάδος, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε το έργο του Richard Quinn να έχει επιλεγεί για μια μεγάλη έκθεση, ενός τόσο ευρέως αποδεκτού σχεδιαστή μόδας. Εκτός από την παρουσίαση των τολμηρών και εντυπωσιακών σχεδίων του Quinn, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ανθρώπους να δουν πόσο πολύχρωμα και ζωηρά μπορεί να είναι τα σχέδια στα υφάσματα που δημιουργούνται με τη χρήση ενός εκτυπωτή SureColor.»