Η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 7, με ελάχιστη έως καθόλου χρέωση, παρέχεται στους καταναλωτές που επιθυμούν να προχωρήσουν σύντομα, είτε σε αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή με Windows Vista, είτε σε αγορά κάποιας εμπορικής τους έκδοσης.


windows_7_vienna_logo-1Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από καταστήματα ή κατασκευαστές που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα και θα δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης της προεγκατεστημένης ή εμπορικής έκδοσης του λογισμικού Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business και Windows Vista Ultimate στην αντίστοιχη έκδοση των Windows 7, από τη στιγμή που αυτή θα είναι διαθέσιμη.


Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από τις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.windows.com/upgradeoffer.


windows7Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της Microsoft, οι κατασκευαστές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να διαθέσουν στην αγορά το νέο λειτουργικό σύστημα εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση της ευρείας διάθεσης. Ειδικότερα, τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν σε 14 γλώσσες στις 22 Οκτωβρίου και, μόλις μία εβδομάδα αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους σε 22 επιπλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική.


Σημειώνεται, ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπως επίσης και στην Ελβετία και την Κροατία, δεν θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις αναβάθμισης των Windows 7 (Upgrade Package), παρά μόνο οι πλήρεις εκδόσεις του λειτουργικού, στις οποίες δεν θα περιλαμβάνεται ο Internet Explorer. Ωστόσο, η Microsoft ανακοινώνει ότι από τη μέρα της διαθεσιμότητας των εκδόσεων αυτών στην αγορά και μέχρι τουλάχιστον την 31η Δεκεμβρίου 2009, θα διαθέτει τις «πλήρεις» εκδόσεις των Windows 7 σε προνομιακή τιμή.
www.windows.com/upgradeoffer.
Επιπλέον, επισημάνεται ότι θα υπάρξει μείωση, κατά 16% περίπου, όσον αφορά στην τιμή της δημοφιλέστερης έκδοσής τους, Home Premium, σε σύγκριση με την αντίστοιχη των Windows Vista.
Έτσι, οι εκτιμώμενες τιμές λιανικής (με ΦΠΑ) για τις τρεις εκδόσεις των Windows 7 θα διαμορφωθούν, στην Ελλάδα, ως εξής:
Windows 7 Home Premium
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €204,99
Windows 7 Professional
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €319,99
Windows 7 Ultimate
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) €334,99
www.windows.com/upgradeoffer.