H Lenovo ανακοίνωσε σήμερα σε μία μοναδική εκδήλωση στα Yamato Labs στην Ιαπωνία – εκεί που δημιουργήθηκε το ThinkPad – ένα περιορισμένης κυκλοφορίας συλλεκτικό μοντέλο που σηματοδοτεί 25 χρόνια καινοτομίας σχεδιασμού και design. To ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι η μοντέρνα αναβίωση του κλασικού design και περιλαμβάνει «ρετρό» χαρακτηριστικά, όπως το αγαπημένο keyboard 7 σειρών με οπίσθιο φωτισμό, πλήκτρα ήχου, πολλά status LEDs και πολύχρωμο logo.

Η βασική ιδέα του design παρουσιάστηκε στις 25 Ιουνίου του 2015 μέσω social media, προσκαλώντας τους λάτρεις του ThinkPad από όλον τον κόσμο να δώσουν τα σχόλιά τους και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία. Εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά του, το ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι ένα πλήρως σύγχρονο laptop.

Με επεξεργαστή Intel® Corei7-7500U, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 940MX και full HD οθόνη αφής 14 ίντσων, οι επιδόσεις του νέου ThinkPad είναι μακράν καλύτερες από την «ρετρό», αρχική εκδοχή του 700C.

25 Χρόνια Απαράμιλλής Καινοτομίας

Σχεδιασμένο από τον Richard Sapper και κατασκευασμένο από τα εργαστήρια Yamato Labs στην Ιαπωνία, το αυθεντικό ThinkPad 700C παρουσιάστηκε στις 5 Οκτωβρίου 1992. Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό Ιαπωνικό bento box, το 700C ήταν η αρχή μιας εκπληκτικής διαδρομής. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες κέρδισε πάνω από τριακόσια βραβεία και έγινε σύμβολο status για προέδρους και CEOs εταιρειών.

Με 130 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις έκτοτε, το ThinkPad αποτελεί ορόσημο της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει βοηθήσει εξερευνητές να φτάσουν στα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης, έχει υποστηρίξει δεκάδες αποστολές στο διάστημα αλλά και αμέτρητες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή μέσα στα χρόνια συγκεντρώσαμε πολλές ιστορίες όπου το ThinkPad άλλαξε τον κόσμο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το ThinkPad τόσο ιδιαίτερο?

Ο σχεδιασμός του ThinkPad δημιουργεί μία δυναμική σχέση και συνέργεια ανάμεσα στον σχεδιασμό και τη λειτουργία του. Εξισορροπεί την εκλεπτυσμένη αισθητική και τη μοναδική εμπειρία χρήστη μαζί με τη διάσημη κατασκευή του, προσφέροντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας”, δήλωσε ο David Hill, πρώην Chief Design Officer της Lenovo. “25 χρόνια μετά την παρουσίαση του αυθεντικού 700C, το νέο X1 Carbon είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως ThinkPad.”

Το ThinkPad στα 50 – Τι ακολουθεί!

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές που σχεδιάζουν τα νέα ThinkPad παραμένουν πιστοί στο στόχο της συνεχούς αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού των φορητών υπολογιστών, διατηρώντας παράλληλα την αρχική ιδέα. Από το ThinkPad 701C με το “butterflykeyboard, έως το 2-σε-1 convertible X1 Yoga με το μετατρεπόμενο πληκτρολόγιο “rise and fall”, η ασταμάτητη αναζήτηση για την τελειότητα έχουν κάνει το ThinkPad, το νούμερο ένα επαγγελματικό laptop όλων των εποχών. Κατά τα επόμενα 25 χρόνια, το ThinkPad θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, να πρωτοπορεί και να φέρνει σήμερα τις τεχνολογίες του αύριο.

Ο Arimasa Naitoh, πρώην διευθυντής των Yamato Labs και ο άνθρωπος που όλοι αποκαλούν στοργικά «πατέρα» του ThinkPad, πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον του βρίσκεται στα καλύτερα πιθανά χέρια. «Από το αυθεντικό 700C έως την τελευταία σειρά Χ1, το ThinkPad έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη μεταμόρφωση μίας εταιρείας και να προσφέρει φορητότητα χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε. «Η ομάδα των μηχανικών μας μπορούν να φανταστούν έναν μελλοντικό κόσμο όπου το ThinkPad δημιουργεί νέες κατηγορίες που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη, καθώς η τεχνολογία ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στη ζωή μας.»

Είπαν για το ThinkPad

Το ThinkPad έχει συμβάλλει στην επανάσταση του πως κάνουμε όλα τα πράγματα. Η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, η υγεία, οι προμήθειες, οι μεταφορές και η οικονομία, αποτελούν μόνο λίγους από τους κλάδους που έχουν μεταμορφωθεί με το mobile computing τα τελευταία 25 χρόνια.”, δήλωσε ο Gianfranco Lanci, πρόεδρος και, της Lenovo. “Τα επόμενα 25 χρόνια είναι μια ευκαιρία για τις επόμενες γενιές να ανακαλύψουν τα θαύματα του ThinkPad. Όσο οι πελάτες θα έχουν ανησυχίες, πάντα θα υπάρχει ένα ThinkPad να τους διευκολύνει.”

Η συνεργασία μας με την Lenovo έχει παίξει σημαντικό ρόλο την ανάπτυξη της mobile PC καινοτομίας και έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που δρουν οι επιχειρήσεις.”, δήλωσε ο Jim Johnson, Αντιπρόεδρος του Client Computing Group και Γενικός Διευθυντής του Client Customer Engineering Group στην Intel Corporation. “Από το ThinkPad 700C του 1992 μέχρι τη σημερινή 2-σε-1 ultralight, connectanywhere σειρά, συνεχίζουμε να πιέζουμε μαζί τα όρια για υψηλότατες επιδόσεις, ασφάλεια και διαχειρισιμότητα που υποστηρίζει τα μοντέρνα στελέχη της αγοράς.”

Η συνεργασία μας με την ομάδα του ThinkPad και η εμπειρία της ανάπτυξης των πρώτων ThinkPad notebook υπολογιστών που έτρεχαν Windows 3.1 μέχρι το σημερινό ThinkPad X1 Yoga που δίνει φως σε νέες μοντέρνες εμπειρίες με λογισμικό Windows 10, ήταν μια τεράστια τιμή για εμάς.”, δήλωσε ο Peter Han, Αντιπρόεδρος, Partner Devices and Solutions, της Microsoft. “Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Lenovo με σκοπό να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες όπως το mixed reality και το AI που θα βοηθήσουν τους χρήστες του ThinkPad να πετύχουν ακόμα περισσότερα.”

Pricing and Availability:

Το ThinkPad Anniversary Edition 25 είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα σε επιλεγμένες αγορές.