Η συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης έργων, σχεδιασμού & μηχανικών, Atkins, μέρος του ομίλου SNC-Lavalin και η Moovit, η μεγαλύτερη εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων στον κόσμο των μεταφορών, έχουν υπογράψει μια παγκόσμια συμφωνία που θα βοηθήσει τις πόλεις να βελτιώσουν τα συστήματα συγκοινωνίας για να γίνουν πιο αποτελεσματικές έξυπνες πόλεις.

Η συνεργασία Atkins-Moovit φέρνει την εκτενή εμπειρία υποδομής των σχεδιαστών, των μηχανικών και των διαχειριστών έργων της Atkins και των αναλύσεων της Moovit που βασίζονται σε δεδομένα τα οποία συλλέγονται από έως και 500 εκατομμύρια σημεία δεδομένων ημερησίως στην παγκόσμια εφαρμογή Moovit η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 1.500 πόλεις σε 78 χώρες και 43 γλώσσες.

Μαζί, οι υπηρεσίες Atkins και Moovit θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την παράδοση της μετακίνησης των πολιτών στις πόλεις σε όλα τα συστήματα μεταφορών, καθώς και στην ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις νέων ευκαιριών ευφυούς κινητικότητας. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

● Αναλύσεις αστικής κινητικότητας : μια δυνατότητα που συνδυάζει πολλαπλές συγκεντρωτικές πηγές δεδομένων με προηγμένους αλγόριθμους που αξιολογούν τις μετακινήσεις πληθυσμών γύρω από μια πόλη για να υποστηρίξουν τη μοντελοποίηση των μεταφορών και τις λειτουργίες του δικτύου.

● Έρευνες Συγκοινωνίας : ένα online σύστημα που δημιουργεί, διανέμει και αναλύει έρευνες σχετικά με τις μεταφορές σε πραγματικό χρόνο με ανώνυμα αποτελέσματα για την καλύτερη κατανόηση της οπτικής των χρηστών σχετικά με τις λειτουργίες συγκοινωνίας και τις προτεινόμενες αλλαγές.

● Studio δεδομένων συγκοινωνίας: μια δυνατότητα διαχείρισης δεδομένων με ένα εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον που σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να διαχειρίζεστε πληροφορίες δημόσιας συγκοινωνίας επιτρέποντας την γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη υπηρεσιών μεταφοράς.

● Κινητικότητα ως Υπηρεσία (Mobility as a Service) : την ικανότητα να παρέχουν κινητικότητα με γνώμονα τον τελικό χρήστη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών.

Ο Lee Woodcock, παγκόσμιος διευθυντής προϊόντων για την ευφυή κινητικότητα στην Atkins, σχολίασε τη νέα εταιρική σχέση: “Οι ηγέτες των πόλεων βρίσκονται κάτω από τη μεγαλύτερη πίεση από ποτέ για να αναπτύξουν εύκολα συστήματα πρόσβασης για τις συγκοινωνίες,

δημιουργικούς κόμβους και χώρους για κατοίκους και επισκέπτες. Μέσα από την συνεργασία Atkins-Moovit θα μπορέσουμε να προσφέρουμε γνώσεις που βασίζονται σε πραγματικό χρόνο οι οποίες θα επιτρέψουν στους πολιτικούς ηγέτες, στους οργανισμούς μεταφορών και στις εθνικές κυβερνήσεις να ανακαλύψουν και να εμβαθύνουν περισσότερο στην κινητικότητα και την κυκλοφορία των ανθρώπων σε όλους τους δημόσιους χώρους και στα δίκτυα μεταφορών. Αυτές οι νέες πληροφορίες που βασίζονται στην τεκμηρίωση μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της λήψης αποφάσεων σχετικά με χρηματοοικονομικές επενδύσεις και να εξασφαλίσουν ότι κάθε πόλη εφαρμόζει μια προσωποποιημένη προσέγγιση σχεδιασμού για τις μελλοντικές υποδομές.’’

“Το Moovit πιστεύει ότι το μέλλον της αστικής κινητικότητας έγκειται στην ποιότητα των δεδομένων που παρέχονται στις πόλεις και τους δήμους έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν έξυπνα και αποτελεσματικά συστήματα συγκοινωνίας που ικανοποιούν τις απαιτήσεις συνεχώς αυξανόμενων πληθυσμών”, δήλωσε ο Josh Wine, chief revenue officer του Moovit. “To Moovit ήταν πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της Kινητικότητας ως Yπηρεσίας και τώρα εξασφαλίζει ότι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν τα σωστά δεδομένα και αναλύσεις για να επιτύχουν ένα πραγματικά έξυπνο status πόλης”.

H Atkins έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Moovit σε διάφορα έργα:

  • ●  Εξερευνώντας πώς η μετακίνηση των ανθρώπων μπορεί να υποστηρίξει τη διαχείριση πλήθους σε μεγάλες εκδηλώσεις στην Ασία
  • ●  Ανάπτυξη πρόωρων παρουσιάσεων για την Κινητικότητα ως Υπηρεσία για να υποστηρίξει τη μετακίνηση των ανθρώπων με διάφορους τρόπους συγκοινωνίας στη Βόρεια Αμερική
  • ●  Χρησιμοποιώντας αναλύσεις συγχωνευμένες με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις της μοντελοποίησης των μεταφορών για την καλύτερη κατανόηση του αντίκτυπου των αλλαγών υποδομής στη Βόρεια Αμερική