Βασικές αλλαγές με νέες δυνατότητες και λειτουργίες

IntracomΣε σημαντική αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής με νέους ισχυρότερους servers και με δημιουργία νέου λογισμικού στηριγμένου στη γλώσσα php προχώρησε η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών “ΝΟΜΟΣ” της Intracom. Στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού με στόχο τη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους χρήστες της, με τη νέα υπηρεσία παρέχονται περισσότερες δυνατότητες πληροφόρησης, εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης για αποτελεσματικότερη έρευνα και ένα σημαντικό εύρος νέων λειτουργιών, με έμφαση στη χρηστικότητα, στην ποιότητα και στην πληρότητα της πληροφόρησης.

Η “ΝΟΜΟΣ” είναι μία πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία έγκυρης, αξιόπιστης και ταχείας νομικής πληροφόρησης που ενημερώνεται καθημερινά με τα νέα νομοθετήματα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Στον τομέα της νομολογίας παρέχει όλες τις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις από το 1990, νομική αρθρογραφία από το 1980, ερμηνευόμενες διατάξεις νομοθετημάτων καθώς και γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στον τομέα της νομοθεσίας περιλαμβάνει σε πλήρες κείμενο όλους τους Νόμους, τα Διατάγματα και τις Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθώς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις διεθνείς συμβάσεις και τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα. Στο κοινοτικό δίκαιο, βάσει της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών CELEX της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβάνει σε πλήρες κείμενο στην ελληνική γλώσσα όλες τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ, καθώς και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός αναζήτησης για το κοινοτικό δίκαιο έχει εξελιχθεί και παρέχει πολλές νέες επιπλέον επιλογές και δυνατότητες, όπως την εμφάνιση των ελληνικών συμμορφώσεων στις Οδηγίες και τις τροποποιήσεις οδηγιών και κανονισμών από νεότερές τους.

Εκτός από τις υπηρεσίες πληροφόρησης, η “ΝΟΜΟΣ” παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη στη χρήση της, καθώς και νομικό forum, μέσω του οποίου οι 30.000 εγγεγραμμένοι χρήστες της έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν καθημερινά απόψεις και να αναζητούν απαντήσεις σε νομικά ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ έχει δημιουργήσει τις εξειδικευμένες τράπεζες νομικής πληροφόρησης Συμβολαιογραφική Επιθεώρηση, Φορολογική Επιθεώρηση και ΤΕΕ / ΝΟΜΟΣ, που απευθύνονται ειδικά σε συμβολαιογράφους, εφοριακούς – φοροτεχνικούς και μηχανικούς, αντίστοιχα.

Η συνδρομητική υπηρεσία “ΝΟΜΟΣ” χρησιμοποιείται ευρύτατα από φορείς, οργανισμούς και θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ. Παράλληλα, στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και φορείς του δημόσιου τομέα, οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τράπεζες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και από το σύνολο της νομικής κοινότητας της χώρας.