Η Epson, έστρεψε για ακόμη μια χρονιά το βλέμμα στις επιστήμες και την έρευνα, με την τέταρτη συμμετοχή της στην «Βραδιά του Ερευνητή», στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας», η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Epson κατάφερε να παρουσιάσει τις ομορφιές της επιστήμης και της έρευνας στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της, μέσα από τους κορυφαίας τεχνολογίας βιντεοπροβολείς της, οι οποία υποστήριξαν ειδικές παρουσιάσεις και πειράματα.

Οι επισκέπτες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να «γνωρίσουν τη μαγεία της Έρευνας», καθώς συμμετείχαν σε ποικίλες πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια και προβολές, υπό την παρουσία αντιπροσώπων από ακαδημαϊκούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» αλλά και ερευνητών από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα (Ε.Κ) της χώρας.H Epson υποστήριξε εμπράκτως τη «Βραδιά του Ερευνητή», παρέχοντας βιντεοπροβολείς και προϊόντα οπτικής απεικόνισης που εστιάζουν στην καινοτομία και απευθύνονται στο ευρύ κοινό και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, απαντώντας πλήρως στις απαιτήσεις της διαδραστικής διαδασκαλίας:

Οπτικοποιητής ELP-DC11

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson προσφέρει μια νέα αίσθηση στα οπτικά βοηθήματα, υψηλής ποιότητας εικόνας για τους μαθητές. Με την πρωτοποριακή λειτουργία και τις ανεξάντλητες ιδιότητες του συγκεκριμένου προϊόντος, ο εισηγητής πλέον μπορεί να παρουσιάσει και να καταγράψει δεδομένα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, δίνει τη δυνατότητα στο περιεχόμενο που επεξεργάζεται, να εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος, είτε σε οθόνη υπολογιστή, είτε σε βιντεοπροβολέα.

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 διαθέτει κάμερα 5 MP, 10x ψηφιακό zoom, ρυθμό ανανέωσης 30fps, ενώ παράλληλα προβάλει τις εικόνες ομαλές, καθαρές και ζωντανές. Ακόμη, η διδασκαλία παίρνει άλλη διάσταση με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ηχητικών ή γραπτών σχολίων στα βίντεο. Στη συνέχεια, τα «σχόλια» αυτά μπορούν να διανεμηθούν στους μαθητές, μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube ή το SchoolTube, ενώ συγχρόνως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μάθηση εξ’ αποστάσεως.

Διαδραστικός βιντεοπροβολέας EB-585Wi

Ο διαδραστικός βιντεοπροβολέας υψηλής ποιότητας EB-585Wi, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για το μαθητή. Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο βιντεοπροβολέα, κάθε επίπεδη επιφάνεια μπορεί να μετατραπεί σε διαδραστική, από πολύ μικρή απόσταση, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία μάθησης, που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Επιπλέον, ο βιντεοπροβολέας EB-585Wi συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα στην προβολή με την εύκολη εγκατάσταση και το χαμηλό κόστος, και αναδεικνύεται σε ιδανικό «εργαλείο» για κάθε εκπαιδευτικό χώρο.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «ΣτηνEpson, είμαστε περήφανοι που «αγκαλιάζουμε» για τέταρτη συνεχή χρονιά τη «Βραδιά του Ερευνητή». Η εταιρεία μας, επενδύοντας στην καινοτομία, την επιστήμη και την εκπαίδευση υποστηρίζει, με ιδιαίτερη χαρά, δράσεις που συστήνουν στο ευρύ κοινό τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας».