H Alpha Bank διοργανώνει από την 24 έως την 26 Νοεμβρίου 2017 τον διαγωνισμό “Fintech Challenge ’17”, έναν μαραθώνιο δυόμισι ημερών, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο του “Fintech Challenge ’17”, η Alpha Bank δημιουργεί ένα πεδίο πειραματισμού και πρωτοπορίας για την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών. Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα των νέων.

Οι διαγωνιζόμενοι, φυσικά πρόσωπα και νεοφυείς επιχειρήσεις (Fintech Startups), θα αναπτύξουν και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους με βάση μία από τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

  1. Εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχειρίσεως για ιδιώτες και επιχειρήσεις (Personal/Business Financial Management),
  2. Εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις,
  3. Εφαρμογές βελτιώσεως της εμπειρίας του Πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέεςτραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους (Onboarding νέων Πελατών),
  4. Ελεύθερη επιλογή από τους διαγωνιζόμενους σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή τουχρηματοοικονομικού χώρου θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν αξία στους Πελάτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εξειδικευμένα Στελέχη της Alpha Bank και των συνεργατών της στο “Fintech Challenge ’17”, ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, EY Ελλάδος, Microsoft και Vodafone, θα παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες. Οι ιδέες και οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν κατά το “Fintech Challenge ’17” θα αξιολογηθούν ανάλογα με την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα και των Πελατών, τον βαθμό καινοτομίας και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, καθώς και βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα από τους συνεργάτες της Alpha Bank στο “Fintech Challenge ’17”, προκειμένου να εξελίξουν την αρχική ιδέα τους σε μια πλήρως λειτουργική και “ζωντανή” εφαρμογή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

Το “Fintech Challenge ’17” από την Alpha Bank θα φιλοξενηθεί στον σύγχρονο χώρο συνεργασίας (co-working space) Tzaferi 16 στο Γκάζι.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρουσιάζονται στο www.fintechchallenge.gr και στo Facebook www.facebook.com/alphabankfintechchallenge.