Η AMD Telecom βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώνει ότι επιλέχτηκε από το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Μοζαμβίκης, Mcel, ως η εταιρία που θα αναλάβει να “θωρακίσει” την υποδομή αποστολής και λήψης SMS από τις επιχειρήσεις προς τους συνδρομητές των δικτύων που είναι πελάτες τους (A2P SMS).

Για να επιτευχθεί αυτό, η AMD Telecom θα εγκαταστήσει ειδικά φίλτρα “SMS & SS7 firewall”, ενώ ταυτόχρονα θα εκπονήσει τεχνοοικονομική μελέτη για την άριστη εμπορική διαχείριση των A2P SMS (SMS Monetization). Η προσέγγιση αυτή θα εξασφαλίσει την αρτιότητα και την ασφάλεια των A2P SMS υπηρεσιών της Mcel, εξαλείφοντας ταυτόχρονα πιθανές προσπάθειες εξαπάτησης των 7,8 εκατομμυρίων συνδρομητών της.

Και τα δύο φίλτρα της AMD Telecom εντοπίζουν και δρουν εναντίον των “γκρίζων διαδρομών” δρομολόγησης A2P SMS, που αποτελούν την κύρια πηγή διαρροής εσόδων για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων ασφαλείας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και προβλέπεται να σημειωθεί σημαντική αύξηση στα επόμενα χρόνια. Ο βασικός λόγος που καθιστά τις επενδύσεις αυτές απαραίτητες είναι οι προβλέψεις της για διπλασιασμό του όγκου των SMS από τις επιχειρήσεις και τις προγραμματιστικές εφαρμογές προς τους καταναλωτές-χρήστες σε όλο τον κόσμο έως το 2020. (πηγή Mobilesquared).

Ήδη η AMD Telecom έχει υπογράψει επιπλέον 3 συμφωνίες με πολύ μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ασία και στη Λατινική Αμερική, οι οποίες αναμένονται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2017.

Ο Casimiro Balane, Εμπορικός Διευθυντής της Mcel Μοζαμβίκης, χαιρέτισε τη συμφωνία δηλώνοντας: «Είναι χαρά μας που θα συνεργαστούμε με έναν παγκόσμιο πρωτοπόρο για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του δικτύου μας και των συνδρομητών μας, ενώ ταυτόχρονα θα κατορθώσουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα A2P SMS. Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδίου, καθώς θα μας προσφέρει την ευκαιρία να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα ασφαλές δίκτυο».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο επικεφαλής VAS & Business Development της AMD Telecom, Κώστας Δαλκιράνης, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι η Mcel, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Μοζαμβίκη, επέλεξε να είμαστε οι αποκλειστικοί συνεργάτες διαχείρισης και δρομολόγησης A2P SMS του. Ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με την ομάδα της Mcel και να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Η ευκαιρία είναι τεράστια και γνωρίζουμε ότι τα φίλτρα μας, συνοδευόμενα από την ανάλυση της αγοράς και τη γνώση που έχουμε αποκομίσει από την 17χρονη ενασχόληση μας με αυτή, θα αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.