Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η εντυπωσιακή τελετή απονομής βραβείων του θεσμού Mobile Excellence Awards, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριo Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής κτίριο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη του οικοσυστήματος του mobile business & marketing, άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν, ήταν η απονομή των τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που έβαλαν το δικό τους στίγμα στην εξέλιξη του ευρύτερου κλάδου των κινητών επικοινωνιών. Πιο αναλυτικά, μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης των Mobile Excellence Awards, τιμητικά βραβεία δόθηκαν στους κκ.:

  • Στέφανο Μάνο, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας το 1992 οπότε και έλαβε χώρα η πρώτη δημοπρασία των αδειών κινητής τηλεφωνίας

  • Εμμανουήλ Γιακουμάκη, νυν Καθηγητή και Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την πενταετία 2000 – 2005, οπότε και θεσπίστηκαν τα θεμέλια για την αποτελεσματική λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς.

  • Γιώργο Κορωνιά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της VodafonePanafon από το 1992 έως το 2008 για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της αγοράς από το ρόλο του ως ανώτατο στέλεχος.

Για πρώτη φορά στα βραβεία, αναδείχθηκε επιπλέον η νεανική καινοτομία καθώς δόθηκε τιμητικό βραβείο στη διεθνώς διακεκριμένη ομάδα ParkAllou που αποτελείται από φοιτητές του ΟΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έλαβαν βραβεία εταιρείες και brands που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές που χρησιμοποίησαν στο χώρο του mobile business & marketing, για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών σε εξειδικευμένες εφαρμογές, την έμφαση στην πελατοκεντρικότητα και την εισαγωγή καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Κορυφαία βραβεία

Οι υποψηφιότητες που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση και στην απονομή παρέλαβαν τα κορυφαία βραβεία ήταν αυτές των: Cosmote («Συμμετοχή σε 11 από τα 40 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα»), Inte*Learn («εφαρμογή για σταθμισμένη γλωσσική αξιολόγηση παιδιών»), NoveltechCityZen») και Vodafone («Κώδικας Κινητής Κυκλοφορίας»).

Grand Awards

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έξι Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν τέσσερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που τα έλαβαν είναι οι: Alpha Bank, Cosmote, Eurobank, Threenitas, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ποτό, χαλαρή διάθεση, ανταλλαγή απόψεων και συγχαρητήρια στους νικητές.

Το video και φωτογραφίες από την τελετή απονομής των βραβείων, καθώς και ο πίνακας των νικητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων http://www.m-awards.gr.