Συνολικά δέκα μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και συσκευών υψηλής τεχνολογίας και επεξεργαστών συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός κοινού προτύπου φορτιστή για τις φορητές συσκευές μας που θα ταιριάζει με όλα τα μοντέλα μέσω micro-USB σύνδεσης.


common_charger_initiativeΗ απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από την πίεση που άσκησε στην αγορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ενδεχόμενο ρύθμισης του θέματος με ειδική νομοθεσία. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε απαραίτητο, αφού οι κατασκευαστές συμμορφώθηκαν μόνοι τους στην ανάπτυξη ενός κοινού προτύπου, έτσι ώστε να έχετε έναν φορτιστή για όλα τα gadgets σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συστημα σύνδεσης ενδέχεται να εξελιχθεί στο μέλλον, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και πάλι θα είναι κοινό για όλους όσους έχουν υπογράψει το σχετικό μνημόνιο.


Μέχρι στιγμής οι εταιρείες, οι οποίες έχουν συμφωνήσει στο εν λόγω project είναι οι ακόλουθες: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson και Texas Instruments.


Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με την τεχνολογία κοινού φορτιστή θα είναι διαθέσιμες στην αγορά το 2010.