Η MMD, το νέο όνομα πίσω από τις επώνυμες οθόνες της Philips, παρουσιάζει την οθόνη Brilliance LCD με τεχνολογία PowerSensor. H νέα οθόνη προσφέρει στους χρήστες άψογη ποιότητα εικόνας και ήχου, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.


philips_powersensorΤο κύριο χαρακτηριστικό της οθόνης LCD της Philips είναι η τεχνολογία PowerSensor, ένας ενσωματωμένος αισθητήρας που εντοπίζει την παρουσία του χρήστη μπροστά στην οθόνη. Με την απομάκρυνση του χρήστη, η οθόνη σκοτεινιάζει και η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 50%, ενώ μόλις ο χρήστης επιστρέψει, η οθόνη επανέρχεται αυτόματα στην κανονική της κατάσταση. Έτσι, με το σύστημα αυτό οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν σημαντικά το κόστος κατανάλωσης ενέργειας με τον πιο απλό τρόπο.


Ο αισθητήρας PowerSensor λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες, όπως έχει αποδειχτεί, δεν παρεμβαίνουν στον υπόλοιπο ηλεκτρονικό εξοπλισμό του γραφείου, όπως το ασύρματο πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα ακουστικά, τα κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την απόσταση από την οθόνη, σύμφωνα με την οποία θα ενεργοποιείται ο αισθητήρας (το PowerSensor μπορεί να διακρίνει την παρουσία του χρήστη οπουδήποτε σε απόσταση από 30εκ – 120εκ). Επιπρόσθετα, λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το PC ή το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα και τίθεται σε λειτουργία άμεσα, σε αντίθεση με τις συμβατικές οθόνες των υπολογιστών, που ενεργοποιούν το σύστημα screen save μετά από αρκετά λεπτά αδράνειας, χωρίς να εξοικονομούν καθόλου ενέργεια.


philips_office_businessΜε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και πληρώντας κύρια διεθνή πρότυπα, η νέα οθόνη Philips Brilliance LCD έχει ήδη τιμηθεί με την περιβαλλοντική διάκριση Energy Star και φέρει το λογότυπο Lead Free. Το ύψος της προσαρμόζεται έως και 70 mm, για να προσφέρει την ιδανική θέση σώματος, ενώ σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών εξασφαλίζουν μέγιστη ποιότητα για την όραση. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία SmartImage βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας, την ποιότητα των χρωμάτων και την ευκρίνεια σε εικόνες και βίντεο, ενώ η τεχνολογία SmartContrast 12000:1 εγγυάται πλούσιο μαύρο και περισσότερο ζωντανή απεικόνιση.


Χάρη στη τεχνολογία ελέγχου και αλγόριθμων TrueVision πραγματοποιείται η ρύθμιση και ο συντονισμός της οθόνης, ενώ με την ενσωματωμένη τεχνολογία SmartControl II ο χρήστης καθοδηγείται απλά και εύκολα, μέσω γραφικών, στη ρύθμιση όλων των παραμέτρων και των λειτουργιών της οθόνης. To επίσης ενσωματωμένο στερεοφωνικό σύστημα αποτελείται από δύο υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά ηχεία.


Η οθόνη Philips Brilliance LCD με τεχνολογία PowerSensor θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών από τον Ιούλιο 2009 με ενδεικτική τιμή λιανικής τα €199 (πλέον ΦΠΑ). Για περισσότερες πληροφορίες για τις οθόνες LCD Philips μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.philips.com/lcdmonitors