Η Dell Technologies, η μεγαλύτερη, ιδιωτικά ελεγχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, γιορτάζει την πρώτη επέτειο του σχηματισμού της μέσω της ιστορικής συνένωσης της Dell με την EMC.

Τον πρώτο χρόνο, η εταιρεία δημιούργησε ένα ενιαίο τμήμα πωλήσεων για Dell και Dell EMC και το αξίας 35 δισ. δολλαρίων κανάλι Dell Technologies, καθώς και ένα διεθνές πρόγραμμα για το κανάλι, το οποίο συνεισέφερε 10.000 νέους εταιρικούς πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της Dell EMC. Επιπροσθέτως, η Dell EMC γνώρισε μια εξαιρετική αύξηση του ρυθμού αύξησης εσόδων (σχεδόν διπλάσιος των ιστορικών μεγεθών) σε λογαριασμούς που παρουσίαζαν σχετικά χαμηλή αποδοτικότητα1 το πρώτο εξάμηνο του 2017, μια τάση που ενισχύθηκε από τις διασταυρούμενες πωλήσεις λύσεων server, storage, client και converged υποδομών.

Η Dell πραγματοποίησε αυτά τα ιστορικά επιτεύγματα ενώ παράλληλα κατέβαλλε σχεδόν 9,5 δισ. δολλάρια2 σε χρέος, ολοκληρώνοντας γρήγορα τρεις μεγάλες εταιρικές μεταβιβάσεις και συνεχίζοντας να επενδύει δυναμικά στις πιο καινοτομικές τεχνολογίες για τους πελάτες. Είναι απόδειξη αυτής της δυναμικής, το γεγονός ότι μια νέα ανεξάρτητη έρευνα από την IDC καταδεικνύει ότι το 91% των πελατών από όλο τον κόσμο3 που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι η Dell και η EMC έχουν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν τη συνένωση.

Η Dell Technologies ανακοινώνει επίσης ότι η GE, η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακής βιομηχανίας στον κόσμο, έχει υπογράψει μια δέσμευση ενός έτους για να χρησιμοποιήσει την υποδομή της Dell Inc. και τις endtoend λύσεις υπολογιστών για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της GE για ψηφιακό μετασχηματισμό. Με αυτή τη συμφωνία, η Dell Inc. γίνεται ο βασικός προμηθευτής υποδομών Πληροφορικής της GE. Η συμφωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μη κυβερνητικά συμβόλαια για την ιστορία της Dell Technologies, της Dell και της EMC.

H Dell Technologies δημοσιεύει την Ετήσια Αναφορά προς τους Πελάτες, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία βοήθησε τους πελάτες, πέρυσι, να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο ψηφιακό μέλλον.

«Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και έχουμε υπερβεί τις ίδιες μας τις προσδοκίες”, ανέφερε σχετικά ο Michael Dell, chairman και chief executive officer της Dell Technologies

«Έχουμε πραγματοποιήσει τεράστια άλματα προόδου τον περασμένο χρόνο εξυπηρετώντας τους πελάτες μας, από τις κυβερνήσεις μέχρι τις γρήγορα αναπτυσσόμενες μικρές επιχειρήσεις και πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, οι οποίες έχουν στο πλευρό τους την Dell Technologies ως τον πιο στρατηγικό τους συνεργάτη Πληροφορικής. Και όλα αυτά, μόλις στο ξεκίνημα».

Η οικογένεια της Dell Technologies περιλαμβάνει τις εταιρείες Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream και VMware. Είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως με έσοδα της τάξης των 74 δις. δολλαρίων4, διαθέτοντας το πιο εκτενές χαρτοφυλάκιο από τις λύσεις περιφερειακών υποδομών (edge) έως τον κεντρικό πυρήνα της τεχνολογίας στo data center και μέχρι το cloud.

Επιπλέον γεγονότα-σταθμοί κατά την πρώτη της χρονιά:

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – Η Dell Technologies συνέχισε στο έργο της επένδυσης 4,5 δις. δολλαρίων σε έρευνα και ανάπτυξη, ετησίως. Επένδυσε άλλα 100 εκατομμύρια σε καινοτομικές νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχευση σε μελλοντικούς τεχνολογικούς τομείς όπως την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, το Internet of Things, τη γενετική κ.ά., μέσω της εταιρείας επενδύσεων Dell Technologies Capital. Από την ολοκλήρωση της συνένωσης, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει σχεδόν 1 δισ. δολλάρια, σταδιακά, για το ανθρώπινο δυναμικό της, τη στρατηγική της στο marketing και την τεχνολογία για καίριους τομείς ανάπτυξης.

ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Οι Dell EMC PowerEdge servers ξεπέρασαν τον πλησιέστερο ανταγωνιστή και έγιναν οι παγκοσμίως No. 1 σε πωλήσεις x86 servers5 με βάση τις παραδοθείσες μονάδες, και η Dell EMC αναδείχθηκε No. 1 προμηθευτής στα συστήματα converged6. Το μερίδιο αγοράς των Dell PC συνέχισε την ανοδική του πορεία, για 18 συνεχόμενα τρίμηνα όσον αφορά στην αύξηση των μεριδίων στην αγορά των PC από χρόνο σε χρόνο7. Η Dell επίσης είναι No. 1 στον κόσμο σε προμήθειες συστημάτων workstation7 και No. 1 σε προμήθεις οθονών σε όλο τον κόσμο8. Επίσης, η Dell EMC διατήρησε τη No. 1 θέση σε συστήματα storage AllFlash9 για12ο συνεχές τρίμηνο.

ΣΤΑΘΜΟΙ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ – Ο Michael Dell έχει αναγνωριστεί ως ο “Most Influential Channel Executive το 2017 από το CRN. Η Pivotal ονομάστηκε Google Cloud Technology Partner of The Year για τη συνεχή της καινοτομία με το Pivotal Cloud Foundry στην πλατφόρμα Google Cloud Platform. Η οικογένεια συστημάτων storage Dell EMC Unity έφτασε το 1 δισ. δολλάρια σε έσοδα κατά τον πρώτο της χρόνο, με αποτέλεσμα να γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σειρές storage στην ιστορία της εταιρείας. Τα προϊόντα Dell απέσπασαν περισσότερα από 60 βραβεία στο φετινό Consumer Electronics Show. Το VMware Cloud στο πρόγραμμα beta AWS προσέλκυσε περισσότερες εγγραφές από τα προβλεπόμενα. Η SecureWorks τοποθετήθηκε στο χώρο των “Leaders” στο Gartner Magic Quadrant for Managed Security Services (MSS), διεθνώς, για ένατη συνεχόμενη φορά.10

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι εκτιμούν τη δέσμευση της Dell Technologies απέναντι στον άνθρωπο και τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε, και η οποία είναι ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά. Σήμερα η Dell συγκαταλέχθηκε στη λίστα Fortune Change the World List, και προσφάτως αναγνωρίστηκε ως μία από τις εταιρείες της Diversity Inc στη λίστα Top 50 Companies for Diversity & Inclusion, και παρείχε σε 2,3 εκατομμύρια νέους πρόσβαση σε τεχνολογία μέσω επιχορηγήσεων και συνεργασιών. Στον τομέα της βιωσιμότητας, η εταιρεία ανακατεύθυνε 99% των βιομηχανικών λυμάτων από τις χωματερές, βοήθησε τους πελάτες να εξοικονομήσουν 380 εκατομμύρια δολλάρια σε κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των προϊόντων της, δημιούργησε την πρώτη διεθνή εμπορική αλυσίδα προμήθειας πλαστικών που προέρχονται από το θαλάσσιο περιβάλλον και ανέλαβε τη δέσμευση να μετατρέψει 7,3 τόνους θαλάσσιου πλαστικού σε συσκευασίες προϊόντων. Η Dell και η Dell EMC ξόδεψαν συνολικά 4,9 δισ. δολλάρια σε υλικά και υπηρεσίες με πιστοποιημένους προμηθευτές στηρίζοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μειονότητες και μικρές επιχειρήσεις.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει και να φέρνει στην αγορά βελτιωμένα προϊόντα enterprise σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, όπως:

  • Νέα συστήματα client όπως το Dell Canvas, ένα καινοτομικό έξυπνο εργαλείο δημιουργίας, το Precision 7720 ένα VRready mobile workstation, το XPS 13 2-σε-1, το Latitude 7285 2-σε-1 με ασύρματη φόρτιση, και το UltraSharp 8K monitor, το πρώτο παγκοσμίως στις 32 ίντσες με ανάλυση 8K
  • Οι 14ης γενιάς Dell EMC PowerEdge servers, που αποτελούν την ιδανική βάση για cloud, analytics ή softwaredefined data centers
  • Ανανέωση του χαρτοφυλακίου endtoend storage σε ανώτατης, μέσης κλίμακας και μη δομημένες πλατφόρμες storage
  • Νέα ScaleIO Ready Nodes και Elastic Cloud Storage βασισμένα στους Dell EMC PowerEdge servers
  • Επέκταση των δυνατοτήτων του Dell EMC Data Protection στο cloud, με εγγενή υποστήριξη των VMware vSphere και VMware Cloud για το AWS
  • Καίρια αναβάθμιση του πρωτοποριακού συστήματος προστασίας storage Data Domain και εισαγωγή του ολοκληρωμένου Data Protection Appliance
  • Δυναμική και ανανέωση για την οικογένεια Dell EMC VxRail, των μόνων συστημάτων HCI του κλάδου που βασίζονται στο VMware vSAN και κατασκευάζονται σε συνεργασία με τη VMware, μετακίνηση στους PowerEdge Servers, υποστήριξη από το Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, και καίρια αναβάθμιση με τις ανανεώσεις των VMware vSAN και vSphere
  • Νέες λύσεις Open Networking, λειτουργικό σύστημα Dell EMC OS10 και νέο πρόγραμμα Service Provider Solutions
  • Dell EMC ProDeploy Suite, σχεδιασμένη για να βοηθά τους πελάτες να εγκαθιστούν PC ταχύτερα, με λιγότερο κόπο και περισσότερο έλεγχο.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ – Μέσω της αλυσίδας προμηθειών και την ασυναγώνιστη ικανότητά της να απευθύνεται, να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο, η Dell παρέδωσε 2,55 μονάδες ανά δευτερόλεπτο (40 εκατομμύρια PC, 2,5 εκατομμύρια προϊόντα server και enterprise και 45 εκκατομμύρια μονάδες S&P). Μόλις 27 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο της ενιαίο προϊόν Dell και EMC.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – Η Virtustream συνεργάστηκε με την Pivotal για γρήγορη εγκατάσταση εγγενών στο cloud εφαρμογών και με την VMware όσον αφορά την επέκταση των missioncritical εφαρμογών στο Virtustream Enterprise Cloud. Επιπλέον, η RSA πέτυχε έναν μεγάλο αριθμό ενσωματώσεων με άλλα προϊόντα της Dell Technologies, όπως την κοινή προσφορά του RSA NetWitness Endpoint με το Dell Data Security, την ενσωμάτωση του RSA SecurID με τα VMware Workspace ONE και VMware AirWatch, καθώς και με τη διαλειτουργικότητα με το VMware AppDefense.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης της Gartner

Η Gartner δεν προωθεί κανέναν πωλητή, προϊόν ή υπηρεσία που απεικονίζεται στις ερευνητικές της δημοσιεύσεις, και δεν συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογίας να επιλέξουν αποκλειστικά αυτούς τους πωλητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες ή άλλες σημάνσεις. Οι ερευνητικές δημοσιεύσεις της Gartner περιέχουν τις γνώμες του οργανισμού έρευνας Gartner και δε θα πρέπει να λαμβάνονται ως δηλώσεις γεγονότων. Η Gartner αποποιείται κάθε εγγύησης, η οποία εκφράζεται ρητώς ή υπονοείται, σε σχέση με τη συγκεκριμένη έρευνα, συμπεριλαμβανομένης κάθε εγγύησης ή της καταλληλότητας λύσεων για συγκεκριμένο στόχο.