Η Dell Technologies, η μεγαλύτερη, ιδιωτικά ελεγχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, γιορτάζει την πρώτη επέτειο του σχηματισμού της μέσω της ιστορικής συνένωσης της Dell με την EMC.

Τον πρώτο χρόνο, η εταιρεία δημιούργησε ένα ενιαίο τμήμα πωλήσεων για Dell και Dell EMC και το αξίας 35 δισ. δολλαρίων κανάλι Dell Technologies, καθώς και ένα διεθνές πρόγραμμα για το κανάλι, το οποίο συνεισέφερε 10.000 νέους εταιρικούς πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της Dell EMC. Επιπροσθέτως, η Dell EMC γνώρισε μια εξαιρετική αύξηση του ρυθμού αύξησης εσόδων (σχεδόν διπλάσιος των ιστορικών μεγεθών) σε λογαριασμούς που παρουσίαζαν σχετικά χαμηλή αποδοτικότητα1 το πρώτο εξάμηνο του 2017, μια τάση που ενισχύθηκε από τις διασταυρούμενες πωλήσεις λύσεων server, storage, client και converged υποδομών.

Η Dell πραγματοποίησε αυτά τα ιστορικά επιτεύγματα ενώ παράλληλα κατέβαλλε σχεδόν 9,5 δισ. δολλάρια2 σε χρέος, ολοκληρώνοντας γρήγορα τρεις μεγάλες εταιρικές μεταβιβάσεις και συνεχίζοντας να επενδύει δυναμικά στις πιο καινοτομικές τεχνολογίες για τους πελάτες. Είναι απόδειξη αυτής της δυναμικής, το γεγονός ότι μια νέα ανεξάρτητη έρευνα από την IDC καταδεικνύει ότι το 91% των πελατών από όλο τον κόσμο3 που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι η Dell και η EMC έχουν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν τη συνένωση.

Η Dell Technologies ανακοινώνει επίσης ότι η GE, η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακής βιομηχανίας στον κόσμο, έχει υπογράψει μια δέσμευση ενός έτους για να χρησιμοποιήσει την υποδομή της Dell Inc. και τις endtoend λύσεις υπολογιστών για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της GE για ψηφιακό μετασχηματισμό. Με αυτή τη συμφωνία, η Dell Inc. γίνεται ο βασικός προμηθευτής υποδομών Πληροφορικής της GE. Η συμφωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μη κυβερνητικά συμβόλαια για την ιστορία της Dell Technologies, της Dell και της EMC.

H Dell Technologies δημοσιεύει την Ετήσια Αναφορά προς τους Πελάτες, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία βοήθησε τους πελάτες, πέρυσι, να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο ψηφιακό μέλλον.

«Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και έχουμε υπερβεί τις ίδιες μας τις προσδοκίες”, ανέφερε σχετικά ο Michael Dell, chairman και chief executive officer της Dell Technologies

«Έχουμε πραγματοποιήσει τεράστια άλματα προόδου τον περασμένο χρόνο εξυπηρετώντας τους πελάτες μας, από τις κυβερνήσεις μέχρι τις γρήγορα αναπτυσσόμενες μικρές επιχειρήσεις και πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, οι οποίες έχουν στο πλευρό τους την Dell Technologies ως τον πιο στρατηγικό τους συνεργάτη Πληροφορικής. Και όλα αυτά, μόλις στο ξεκίνημα».

Η οικογένεια της Dell Technologies περιλαμβάνει τις εταιρείες Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream και VMware. Είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως με έσοδα της τάξης των 74 δις. δολλαρίων4, διαθέτοντας το πιο εκτενές χαρτοφυλάκιο από τις λύσεις περιφερειακών υποδομών (edge) έως τον κεντρικό πυρήνα της τεχνολογίας στo data center και μέχρι το cloud.

Επιπλέον γεγονότα-σταθμοί κατά την πρώτη της χρονιά:

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – Η Dell Technologies συνέχισε στο έργο της επένδυσης 4,5 δις. δολλαρίων σε έρευνα και ανάπτυξη, ετησίως. Επένδυσε άλλα 100 εκατομμύρια σε καινοτομικές νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχευση σε μελλοντικούς τεχνολογικούς τομείς όπως την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, το Internet of Things, τη γενετική κ.ά., μέσω της εταιρείας επενδύσεων Dell Technologies Capital. Από την ολοκλήρωση της συνένωσης, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει σχεδόν 1 δισ. δολλάρια, σταδιακά, για το ανθρώπινο δυναμικό της, τη στρατηγική της στο marketing και την τεχνολογία για καίριους τομείς ανάπτυξης.

ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Οι Dell EMC PowerEdge servers ξεπέρασαν τον πλησιέστερο ανταγωνιστή και έγιναν οι παγκοσμίως No. 1 σε πωλήσεις x86 servers5 με βάση τις παραδοθείσες μονάδες, και η Dell EMC αναδείχθηκε