Η Huawei στη φετινή IFA μας παρουσίασε μια νέα καινοτομία για την τεχνολογία των smartphones. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, o CEO Richard Yu αποκάλυψε το όραμα της Huawei για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης με την κυκλοφορία του Kirin 970.

Συνδυάζοντας τη δύναμη του Cloud με την ταχύτητα και την ανταπόκριση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, η Huawei μας παρουσιάζει μια άλλη εποχή για τα δεδομένα της τεχνολογίας των smartphones και μας αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές μας.

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, το μέλλον των smartphones βρίσκεται στο κατώφλι μιας συναρπαστικής νέας εποχής“, δήλωσε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei. ” Τεχνητή Nοημοσύνη στην κινητή τηλεφωνία = τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή και στο Cloud. Η Huawei δεσμεύεται να αναπτύξει τις έξυπνες συσκευές της σε νοήμονες, δημιουργώντας αμέτρητες δυνατότητες που υποστηρίζουν τη συντονισμένη ανάπτυξη των chips, των συσκευών και του cloud. Ο απώτερος στόχος είναι να προσφέρουμε μια πολύ καλύτερη εμπειρία στο χρήστη. Ο επεξεργαστής Kirin 970 είναι η πρώτη από μία σειρά καινοτομιών που φέρνουν στο προσκήνιο ισχυρά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και οι οποίες θα οδηγήσουν τις συσκευές μας πέρα από τον ανταγωνισμό”.

Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η τεχνητή νοημοσύνη του Cloud έχει αποκτήσει ευρεία εφαρμογή. Ωστόσο, η εμπειρία των χρηστών εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης, όπως ο χρόνος αδράνειας, η σταθερότητα και η ιδιωτικότητα. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στο Cloud (Cloud AI)και τεχνητής νοημοσύνης στην συσκευή (OnDevice AI) αλληλοσυμπληρώνονται. Η τεχνολογία OnDevice AI προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αντίληψης οι οποίες είναι θεμελιώδεις για την κατανόηση και υποστήριξη των ανθρώπινων αναγκών.

Οι αισθητήρες παράγουν μια μεγάλη ποσότητα εξατομικευμένων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, βάση συγκεκριμένων σεναρίων. Υποστηριζόμενες από ισχυρούς επεξεργαστές οι συσκευές θα εξελίξουν το γνωστικό επίπεδο αναγκών των χρηστών, παρέχοντας πραγματικά προσωποποιημένες και άμεσα προσβάσιμες υπηρεσίες.

Ο νέος επεξεργαστής-ναυαρχίδα Kirin 970 της Huawei είναι η πρώτη υπολογιστική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Huawei καθώς διαθέτει μια αποκλειστική νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU). Δομημένος με τη χρήση προηγμένης διεργασίας των 10nm, ο Kirin 970 αποτελείται από 5,5 εκατομμύρια κρυσταλλολυχνίες σε μια έκταση μόλις ενός τετραγωνικού εκατοστού.

Το chipset τροφοδοτείται από 8-πύρηνη CPU, την επόμενη γενιά 12-πύρηνης GPU. Σε σύγκριση με ένα 4-πύρηνο σύμπλεγμα CPU Cortex-A73, η νέα ετερογενής υπολογιστική αρχιτεκτονική του Kirin 970 προσφέρει έως και 25 φορές καλύτερη απόδοση με 50 φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Με απλά λόγια, ο Kirin 970 μπορεί να εκτελεί τα ίδια υπολογιστικά καθήκοντα τεχνητής νοημοσύνης πιο γρήγορα και με πολύ λιγότερη ενέργεια. Σε μια πρώτη δοκιμή της λειτουργίας του, ο Kirin 970 επεξεργάστηκε περίπου2.000 εικόνες ανά λεπτό, ταχύτητα υψηλότερη αυτής άλλων chipsets που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι νέες εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης απαιτούν από κοινού προσπάθεια στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με τη συμμετοχή δεκάδων εκατομμυρίων προγραμματιστών και την εμπειρία και την ανατροφοδότηση εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Η Huawei με τον επεξεργαστή Kirin 970 προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα για mobile AI, ενθαρρύνοντας προγραμματιστές και συνεργάτες να αναζητήσουν καινοτόμες χρήσεις για τις νέες σημαντικές δυνατότητες επεξεργασίας που παρέχει.