Η Canon Europe ανακοίνωσε ότι έχει αποσπάσει τρία υψηλού κύρους βραβεία από την ένωση European Imaging and Sound Association (EISA). Η EOS 5D Mark IV έχει αναδειχτεί ‘EISA Professional DSLR Camera 2017-2018’, η EOS 77D απέσπασε το βραβείο ‘EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018’ και ο φακός Canon EF 16-35mm F2.8L III USM έχει λάβει το βραβείο ‘EISA Professional DSLR Lens 2017-2018’.

Με ψηφοφορία μιας επιτροπής από συντάκτες που αντιπροσωπεύουν πάνω από 50 διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά από 20 Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, η EISA γιορτάζει τα νέα προϊόντα, τα οποία συνδυάζουν την πιο προηγμένη τεχνολογία και τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά, μαζί με κορυφαία απόδοση.

Η Canon, εδώ και πολλά χρόνια, χαίρει εκτίμησης στον κλάδο της για το γεγονός ότι προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να διηγούνται τις καλύτερες ιστορίες της ζωής τους, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές τους δυνατότητες στην τέχνη της φωτογραφίας, με την απαιτούμενη υποστήριξη, αξιοπιστία και συνέπεια”, σχολίασε ο Lee Bonniface, Marketing Director, Consumer Imaging, Canon Europe. “Η ανταπόκριση σχετικά με τα προϊόντα μας μέσω της αναγνώρισης με επιβράβευση, όπως γίνεται στην περίπτωση της EISA, είναι πρώτιστης σημασίας, στον αγώνα μας να δημιουργούμε πρώτοι προϊόντα και πρωτοπόρες λύσεις που επιτρέπουν στους φωτογράφους από όλον τον κόσμο, να ανακαλύπτουν, να φωτογραφίζουν και να μοιράζονται τις δικές τους μοναδικές ιστορίες μέσα από την φωτογραφία”.

Σε αναγνώριση των βραβευμένων προϊόντων της Canon, η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε με τις παρακάτω υπομνήσεις:

Επαγγελματική DSLR φωτογραφική μηχανή EISA 2017-2018 (EISA Professional DSLR Camera 2017-2018)

H Canon EOS 5D Mark IV αποτελεί το βασικό εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους ανά τον κόσμο. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η Canon έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα στατικής εικόνας με υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, ενώ η αυτόματη εστίαση έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ευαισθησία. Η λειτουργία βιντεοσκόπησης έχει επίσης βελτιωθεί πολύ περισσότερο χάρη στη δυνατότητα λήψης σε ανάλυση 4Κ και με γρήγορη αυτόματη εστίαση σε κατάσταση ζωντανής προεπισκόπησης. Η Canon EOS 5D Mark IV διαθέτει επίσης το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό Dual Pixel Raw, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει λεπτομερώς την οξύτητα και τη θολότητα του παρασκηνίου μετά τη λήψη της εικόνας. Συνολικά, η Canon EOS 5D Mark IV θα παραμείνει πρώτη στην κατηγορία της για αρκετά χρόνια στο εγγύς μέλλον.

Καταναλωτική DSLR φωτογραφική μηχανή EISA 2017-2018 (EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018)

H Canon EOS 77D υιοθετεί βασικά χαρακτηριστικά από την ημι-επαγγελματική EOS 80D. Ο αισθητήρας τύπου CMOS 24,2 εκατομμυρίων pixels επιτυγχάνει καλύτερο δυναμικό εύρος από τον προκάτοχό του. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, το οποίο επιτρέπει πολύ γρήγορη και ομαλή αυτόματη εστίαση κατά τη ζωντανή προεπισκόπηση και βιντεοσκόπηση. Σε συνδυασμό με τους φακούς STM και NANO USM, η εστίαση είναι πολύ ήσυχη. Η αυτόματη εστίαση του viewfinder έχει επίσης βελτιωθεί πολύ, με 45 σημεία τύπου σταυρού. Ο νέος επεξεργαστής DIGIC 7 παρέχει αρκετή ισχύ για γρήγορη συνεχή λήψη (6 καρέ ανά δευτερόλεπτο) και βίντεο Full HD σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης (1080/60p).

Η οθόνη LCD στο επάνω μέρος και το περιστροφικό χειριστήριο γρήγορης πρόσβασης επιτρέπουν ταχύ χειρισμό. Άλλα σύγχρονα χαρακτηριστικά είναι η αρθρωτή οθόνη αφής και το WiFi, τα οποία συνοδεύονται από Blueooth, για εύκολη πρόσβαση.

Επαγγελματικός φακός DSLR EISA 2017-2018 (EISA Professional DSLR Lens 2017-2018)

O φακός Canon EF 16-35mm F2.8L III USM αναμενόταν από πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους, και τελικά ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Είναι αρτιότερα κατασκευασμένος από τους προκατόχους του και αποδίδει εκπληκτική οξύτητα σε όλη την εικόνα, ακόμη και στο μεγαλύτερό του άνοιγμα F2.8. Στα 16mm ξεπερνά σε απόδοση πολλούς υπερευρυγώνιους φακούς prime. Η παραμόρφωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η αντιθαμβωτική επίστρωση μειώνει πολύ αποτελεσματικά τις σκιάσεις και τις αναλαμπές. Ο Canon EF 16-35mm F2.8L III USM είναι κατασκευασμένος για καθημερινή επαγγελματική χρήση και αποδίδει ποιότητα εικόνας, η οποία θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.