Tο νέο κινητό τηλέφωνο της HTC εκτός από το λειτουργικό σύστημα Android που εννσωματώνει, είναι και η πρώτη συσκευή με το νέο πρωττοποριακό user interface της εταιρείας, το οποίο ονομάζεται Sense και θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα της HTC από εδώ και στο εξής.


large_hero_6vΤο Hero είναι πρακτικά το πρώτο Android κινητό τηλέφωνο με custom interface, ενώ η HTC έχει δηλώσει ότι το Sense θα ενσωματωθεί και στα μελλοντικά δημιουργήματά της.


Παρόλο που έχει συμπαγείς διαστάσεις, η οθόνη του έχει διαγώνιο 3,2 ιντσών, ενώ περιλαμβάνει δέκτη GPS, Wi-Fi, κάμερα 5 Megapixels και όλες τις καθιερωμένες ασύρματες ευκολίες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα, όμως, είναι το Sense, το οποίο έχει τρεις άξονες: “Make it Mine”, “Stay Close” και “Discover the Unexpected”.


Make it Mine
large_hero_3-4_right_01Ο άξονας αυτός σας κάνει να νιώθετε ότι το τηλέφωνό σας είναι φτιαγμένο για να καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τις δικές σας ανάγκες. Για ορισμένους αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους widgets, ενώ για άλλους σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ χρήσης ανάλογα με το περιεχόμενο της πληροφορίας που θέλουν να διαχειριστούν. Αυτό το χαρακτηριστικό η HTC το ονομάζει “Scenes”.


Stay Close
Με το Sense, όλα τα updates στα sites κοινωνικής δικτύωσης, τα status updates κ.λπ. φορτώνονται αυτόματα σε ένα κανάλι επικοινωνίας, κρατώντας σας σε επαφή με τους γνωστούς και φίλους σας.


Discover the Unexpected
Με το χαρακτηριστικό αυτό, το τηλέφωνό σας μετατρέπεται σε έναν πρακτικό σύντροφο, ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και να ρυθμίζει ανάλογα τις επιμέρους λειτουργίες του.


Τεχνικά χαρακτηριστικά HTC Hero:
Διαστάσεις: 112 x 56.2 x 14.4 mm
Βάρος: 135 gr.
Οθόνη: 3,2 ιντσών, ανάλυση 320×480 pixels
Μνήμη: 288 MB RAM, 512 MB ROM, επεκτάσιμη microSD
Κάμερα: 5 MP, autofocus
Λειτουργικό σύστημα: Android 1.5
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM 7200A 528 MHz processor
Εξτρα: Wi-Fi, GPS με λειτουργία Assisted GPS