Αν οδηγήσετε στο MXGP 3 με την ίδια τεχνική που εφαρμόζετε και στα racing games αυτοκινήτων, ετοιμαστείτε να προσγειωθείτε στο έδαφος με κάθε πιθανό τρόπο…

Mε στόχο μια ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης motocross μοτοσυκλετών, το official videogame του αθλήματος φέρνει στην οθόνη σας όλα τα tracks του περσινού πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Monster Energy FIM Motocross of Nations), «πασπαλίζοντάς» τα με απρόβλεπτες και ενίοτε ακραίες καιρικές συνθήκες. Στη ραχοκοκαλιά του τίτλου βρίσκεται το gameplay, ο χειρισμός που θέλει μια ιδιαίτερη προσέγγιση από τον παίκτη, όπως ακριβώς θέλει και η πραγματική οδήγηση στους δυο τροχούς αντί στους τέσσερις. Oταν λοιπόν μιλάμε για μοτοσυκλέτες, είναι αυτονόητο πως στην εξίσωση οφείλει να μπει και το σώμα του αναβάτη. To «MXGP 3» σας δίνει έλεγχο στη μετατόπιση του κέντρου βάρους του οδηγού με τη βοήθεια του δεξιού μοχλού του gamepad, ενώ με τον αριστερό διατηρείτε τον έλεγχο του τιμονιού.

Ξεχνάτε επομένως το παραδοσιακό δεξιά-αριστερά, αλλά προσπαθείτε να ισορροπήσετε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε στροφής ξεχωριστά, αναλόγως της κλίσης της, της μορφολογίας του εδάφους και των καιρικών συνθηκών. Αν δεν αξιοποιήσετε το βάρος του αναβάτη, το πιθανότερο είναι να «ενσωματωθείτε» σε κάποια διαφημιστική καμπάνια, όπως αυτή απεικονίζεται στην απέναντί σας πινακίδα ή στην καλύτερη περίπτωση να αγκαλιάσετε κάποιον κορμό δέντρου. Αντιθέτως, αν το παρακάνετε, μια γενναία… μερίδα λάσπης στην εσωτερική πλευρά της στροφής περιμένει να υποδεχτεί εσάς και το δίτροχο αντικείμενο του πόθου σας.

Στο Career Mode ξεκινάτε από την MX2 κατηγορία και μάχεστε προς την κορυφή του MXGP World Champion. Το customization μηχανής και αναβάτη είναι από μόνο του μια απολαυστική εμπειρία: πάνω από 300 official στοιχεία εξοπλισμού από 75 διαφορετικά κατασκευαστικά brands σχεδόν διπλασιάζουν την ποικιλία της προηγούμενης έκδοσης του παιχνιδιού.

Στα δέκα δίχρονα μοντέλα, μάλιστα, έχει γίνει ξεχωριστή δουλειά στα physics και στον ήχο ώστε να αποτυπώνονται πλήρως οι ιδιαιτερότητές τους. Τα γραφικά και ο ήχος φέρουν την εμβληματική σφραγίδα της Unreal Engine 4, βάζοντας και αυτά το λιθαράκι τους σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα κερδίσει τους φανατικούς φίλους του motocross.

ΣΥΣΤΗΜΑ: PC, PS4, Xbox One • ΔΙΑΘΕΣΗ: Bandai Namco Entertainment Hellas