Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ericsson ανακοίνωσε ότι διόρισε τον κ. Hans Vestberg στη θέση του President και Chief Executive Officer της Ericsson, από την 1η Ιανουαρίου 2010. Ο Hans Vestberg είναι σήμερα CFO και Executive Vice President και διαδέχεται τον Carl-Henric Svanberg.


Ο κ.Ηans Vestberg

Ο κ.Ηans Vestberg

Ο Hans Vestberg είναι 44 ετών και κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Uppsala της Σουηδίας το 1991. Τον ίδιο χρόνο προσλήφθηκε από την Ericsson και διορίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Κίνα, τη Σουηδία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α.


Από το 1998 ως το 2000 ήταν CFO της Ericsson στη Βραζιλία. Μεταξύ των ετών 2000 και 2002, ο κος Vestberg ήταν Chief Financial Officer της Ericsson στη Βόρειο Αμερική και ελεγκτής της Ericsson για τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Από το 2002 ως το 2003, ο κος Vestberg θήτευσε ως President της Ericsson στο Μεξικό. Ανέλαβε τη θέση του Senior Vice President και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Global Services το 2003 και διορίστηκε Executive Vice President το 2005. Επίσης διορίστηκε ως Chief Financial Officer το 2007.


Ο Hans Vestberg γεννήθηκε στο Hudiksvall της Σουηδίας και ζει βόρεια της Στοκχόλμης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και κατέχει 21.235 μετοχές κατηγορίας B της Ericsson και 1381 ADS (American Depositary Share).


Ο τωρινός President και CEO της Ericsson Carl-Henric Svanberg θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος του έτους, οπότε θα αναλάβει τη νέα του αποστολή ως πρόεδρος της BP. Ο κος Svanberg θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ericsson και οι βασικοί μέτοχοι, Investor και Industrivärden, εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσει ο Carl-Henric Svanberg να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ericsson μακροπρόθεσμα.


Ο κος Svanberg προσελήφθηκε από την Ericsson τον Απρίλιο του 2003, σε δύσκολους καιρούς ζημιών και αναδομήσεων για την εταιρεία. Μια από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να εισαγάγει τις ηγετικές του φιλοσοφίες και να επικεντρωθεί σε άριστες δραστηριότητες. Η κουλτούρα και οι μέθοδοι εργασίας στην εταιρεία άλλαξαν και αυτό είναι ένας σημαντικός λόγος για τη σημερινή σημαντική κερδοφορία.