Ποιος ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας, έχοντας να διαλέξετε ανάμεσα στους δύο «κολοσσούς» των drone της Dji;

H Dji έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, με τα προηγμένα μοντέλα drone που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια. Αν και, κατά κύριο λόγο, δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές, προσφέρει αξιοζήλευτο υλικό βιντεοσκόπησης, αλλά και μοναδικές δυνατότητες, ιδιαίτερα στα τελευταία μοντέλα της. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ανακοίνωσης του Dji Mavic Pro που έσπασε τα ρεκόρ στις προπαραγγελίες drone, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης. Αντίστοιχα μεγάλη επιτυχία πωλήσεων σημειώνει και το Dji Phantom 4 Pro. Και έτσι, τίθεται το ερώτημα: Ποιο από τα δύο να επιλέξω; Ενα δίλημμα στο οποίο δύσκολα απαντά κάποιος. Ζυγίστε τα παρακάτω στοιχεία και ίσως διευκολυνθείτε.

Διάρκεια πτήσης

To Phantom 4 Pro, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του έχει μέγιστο χρόνο πτήσης τα 30 λεπτά, ενώ το Μavic Pro αγγίζει τα 27 λεπτά. Μία πολύ μικρή διαφορά όχι τόσο άξια να κλίνει το ζύγι προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Το μέγεθος

Μία ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στα δύο drone είναι το μέγεθός. Το Mavic Pro είναι αρκετά πιο μικρό σε σχέση με το Phantom 4 Pro, ενώ το γεγονός ότι έχει αναδιπλούμενο σώμα και αρκετά μικρότερο βάρος, καταφέρνει να παίρνει αρκετά περισσότερους πόντους σε σχέση με το «αντίπαλον δέος» του. Το ίδιο ισχύει και για τα χειριστήρια, καθώς του Phantom 4 Pro είναι επίσης πιο ογκώδες, σε σχέση με του Mavic το οποίο χωράει εύκολα στη μία παλάμη.

Αντοχή στον δυνατό αέρα

Οπως αναφέραμε παραπάνω, το Mavic είναι αρκετά πιο μικρό σε μέγεθος, σε σχέση με το Phantom 4, γεγονός που θα έπρεπε να σημαίνει πως δεν μπορεί να αντέξει σε δυνατό άνεμο. Και όμως, σύμφωνα με ειδικούς ελέγχους, φάνηκε πως και τα δύο έχουν αντοχή στον αέρα πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Μάλιστα, το Mavic Pro αντιστεκόταν πιο σθεναρά στις εν λόγω συνθήκες, ενώ το Phantom 4 παρασυρόταν με μεγαλύτερη ευκολία.

Ποιότητα κάμερας

Σίγουρα με το Mavic Pro μπορείτε να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο, ωστόσο το Phantom 4 Pro σίγουρα κερδίζει στα περισσότερα σημεία. Και αυτό γιατί διαθέτει μεγαλύτερη κάμερα, η οποία δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο Mavic Pro καθώς, λόγω του αντίστοιχου μεγάλου βάρους του, θα μείωνε δραματικά τη διάρκεια πτήσης.

Οποια και αν είναι η επιλογή σας, κανένα από τα δύο drone δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να προμηθευτείτε το δικό σας drone από το www.myhelis.com, επίσημο αντιπρόσωπο και πιστοποιημένο επισκευαστή της Dji στην Ελλάδα.