Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, με την επέκταση της σειράς των λύσεων αδιάλειπτης παροχής (UPS) Galaxy VSeries για βιομηχανικές εφαρμογές, δίνει από σήμερα τη δυνατότητα στα Data Centers κάθε μεγέθους να αποκτήσουν ένα σύστημα προστασίας ισχύος υψηλής απόδοσης.

Επεκτάσιμη και ευέλικτη προστασία ισχύος

Η ψηφιακή οικονομία οδηγεί την ανάπτυξη των data center με πρωτόγνωρους ρυθμούς, καθώς οι επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν έναν διαρκώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων, ο οποίος παράγεται μέσω των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο και μέσω της τεχνολογίας Internet of Things (IoT). Την ίδια στιγμή, τα data εξελίσσονται σε βασικό συστατικό του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μιας επιχείρησης και η ανάγκη πρόσβασης σε αυτά σε πραγματικό χρόνο είναι ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας (downtime) των υποδομών ΙΤ να είναι πιο καταστροφικό από ποτέ.

Η σειρά Galaxy VX προσφέρει μοντέλα από 500kW έως 1500kW, απαντώντας στην ανάγκη υψηλής διαθεσιμότητας, μέσα από μία ολοκληρωμένη και ευέλικτη σειρά συστημάτων προστασίας ισχύος, ικανή να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες της αγοράς των data center. Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται data centers μεσαίας προς μεγάλης αλλά και hyperscale κλίμακας, τα οποία χρειάζονται αυξημένη ισχύ προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνεχή λειτουργία και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η πλατφόρμα Galaxy VSeries της Schneider Electric εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά με τη σειρά Galaxy VM το 2014, για να ακολουθήσει η σειρά Galaxy VX τον Ιούνιο του 2016.

Καθώς το cloud computing και τα μοντέλα συνεγκατάστασης υποδομών IT συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στο χώρο των επιχειρήσεων, το ενδιαφέρον εστιάζεται όλο και περισσότερο σε θέματα απόδοσης (efficiency), τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν την υιοθέτηση hyperscale data centers σε παγκόσμια κλίμακα,” δήλωσε ο κ. Pedro Robredo, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Secure Power Systems της Schneider Electric. “Η global πλατφόρμα Galaxy VSeries προσφέρει διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας για εξοικονόμηση ενέργειας, έχει modular αρχιτεκτονική, είναι επεκτάσιμη και διαθέτει ενσωματωμένα συστήματα Liion για την αποθήκευση ενέργειας, στοιχείο που της προσφέρει υψηλή αξιοπιστία.”

Σχεδιασμένες με γνώμονα τη δυνατότητα επέκτασης, οι λύσεις Galaxy VX διαθέτουν modular αρχιτεκτονική, η οποία επιτρέπει την παροχή κλιμακωτής εφεδρείας σε βήματα των 250kW – ανά ερμάριο μονάδας ισχύος. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχουν δύο καμπίνες I/O, απαλλάσσει τα συστήματα Galaxy VX από την ανάγκη αλλαγής της καμπίνας I/O κάθε φορά που αναβαθμίζεται η ονομαστική ισχύς, και εξασφαλίζει εσωτερική εφεδρεία στις καμπίνες τροφοδοσίας. Η αρχιτεκτονική αυτή βελτιώνει τη συνολική αξιοπιστία του συστήματος, μειώνει το μέσο χρόνο αποκατάστασης βλάβης (MTTR) και αναβαθμίζει το προσφερόμενο επίπεδο προστασίας και ανοχής σε αστοχίες (fault tolerance).

Ευέλικτη λειτουργία και διαχείριση, έως 99% αποδοτικότητα

Η πλήρης διαχείριση της σειράς Galaxy VX γίνεται μέσω του StruxureOn της Schneider Electric, μιας cloudbased εφαρμογής DCIM για την παρακολούθηση και διαχείριση υποδομών data center από απόσταση. Έτσι, μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κεντρικά, πολλά ξεχωριστά data centers που βρίσκονται εγκατεστημένα σε διαφορετικά μέρη, εξασφαλίζοντας κρίσιμες πληροφορίες και ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή διαθεσιμότητα και τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων υπό συνθήκες υψηλού φόρτου (peak efficiency). Επιπλέον, η σειρά Galaxy VX προσφέρει τρεις ευέλικτους τρόπους λειτουργίας, βοηθώντας έτσι να βελτιστοποιηθεί το υπάρχον περιβάλλον ΙΤ:

  • Double Conversion Mode: στη λειτουργία Double Conversion, τα συστήματα Galaxy VX μειώνουν τις απώλειες μεταγωγής χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία μετατροπής τεσσάρων βαθμίδων. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερες αστοχίες, ενώ η απόδοση φτάνει μέχρι το 96,4%.

  • Eco Mode: η σειρά Galaxy VX προσφέρει και τον κλασσικό τρόπο οικονομικής λειτουργίας, με απόδοση που φτάνει το 99%.

  • ECOnversion Mode: Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας αντιστοιχεί σε ένα συνδυασμό (υβρίδιο) των δύο προηγούμενων, Eco Mode και Double Conversion Mode, γεγονός που ελαχιστοποιεί την ανάγκη να προστεθεί επιπλέον hardware για power cleansing. Η λειτουργία ECOnversion προσφέρει επιδόσεις double conversion και απόδοση έως 99 τοις εκατό.

Ιόντα λιθίου για βελτιωμένη προστασία

Η σειρά Galaxy VX προσφέρεται και με ευέλικτες επιλογές συσσωρευτών, περιλαμβανομένων και συσσωρευτών τεχνολογίας ιόντων λιθίου (Liion), γεγονός που καθιστά πιο εύκολη τη διαχείριση του backup, μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος των διαδικασιών συντήρησης, και παράλληλα μειώνει τις χωροταξικές απαιτήσεις (footprint). Αξιοποιώντας τις βελτιωμένες δυνατότητες επαναφόρτισης των συσσωρευτών Liion, τα συστήματα Galaxy VX μπορούν να εκφορτίζονται και να φορτίζονται εξαιρετικά γρήγορα, σε περίπτωση πολλαπλών διακοπών ισχύος.

Για ορισμένους τύπους εγκαταστάσεων, η σειρά Galaxy VX διατίθεται ως κομμάτι μιας προκατασκευασμένης διάταξης power skid, ώστε να απλοποιείται η εγκατάσταση του UPS. Τα συστήματα αυτά έχουν συναρμολογηθεί και δοκιμαστεί πριν την παράδοση (preassembled/pretested), και ενσωματώνουν το UPS και όλα τα κύρια μέρη της ηλεκτρικής εγκατάστασης ενός data center, στα οποία περιλαμβάνονται συσσωρευτές, διακόπτες αυτόματης μεταγωγής (ATS) και διακοπτικός εξοπλισμός ο οποίος ελαχιστοποιεί το χρόνο και τα σφάλματα κατά την εγκατάσταση. Έτσι, οι πελάτες έχουν μια απλή και ολοκληρωμένη λύση που τους επιτρέπει να αναβαθμίσουν ταχύτατα την παρεχόμενη ισχύ και να διαστασιολογήσουν σωστά την ανάπτυξη του data center τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Galaxy VX και τις λύσεις τριφασικής προστασίας της Schneider Electric σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.schneiderelectric.com/en/productrange/63732-galaxyvx/.