Η Ericsson πραγματοποίησε επίδειξη της νέας τεχνολογίας επικοινωνιών μέσα από τη μετάδοση τεσσάρων παραλλήλων συνεδριών βίντεο Υψηλής Διακριτικότητας (High Definition video streaming) συνεχούς ροής, με χρήση τεχνολογίας LTE στην Αθήνα.


ericsson_lte_internetΠρόκειται για την πρώτη φορά που ζωντανεύει η εμπειρία της 4ης γενιάς κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα. Η Ericsson πραγματοποίησε αυτήν την επίδειξη, καθώς και ολόκληρης της οικογένειας Ευρυζωνικών λύσεων και υπηρεσιών της, στο πλαίσιο του Ericsson Roadshow το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις 15 – 17 Ιουνίου 2009.


Στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα εντελώς πρωτοποριακό περιβάλλον, ένα φορτηγό διαρρυθμισμένο σαν σπίτι, πλήρως εξοπλισμένο με τις ευρυζωνικές λύσεις και demos της Ericsson, οι επισκέπτες – πελάτες και συνεργάτες της Ericsson καθώς και κρατικοί φορείς και μέσα ενημέρωσης – είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους το Full Service Broadband (σταθερή και κινητή ευρυζωνικότητα) βελτιώνει τον τρόπο που επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και ζούμε.


Μεταξύ άλλων, η Ericsson παρουσίασε και το όραμά της για τις έξυπνες πόλεις και κοινωνίες, στις οποίες ο κλάδος Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΤΠΕ) και το Full Service Broadband θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος και για την προαγωγή της ανάπτυξης στη μικρών απαιτήσεων σε άνθρακα οικονομία του μέλλοντος.


Εκτός από την υποδομή για την εξέλιξη του HSPA και το LTE – τα επόμενα βήματα στην κινητή ευρυζωνικότητα – και τις λύσεις και υπηρεσίες της οπτικών ινών, η Ericsson επέδειξε πλήθος εφαρμογών που είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα, όπως η IPTV, το Διασυνδεδεμένο Σπίτι (Connected Home), το Social Media Portal, τον Ενορχηστρωτή Διαφημίσεων (Ad Orchestrator) κ.λπ.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Ericsson επέδειξε τις πρώτες συνεδρίες LTE επί Ελληνικού εδάφους χρησιμοποιώντας δίκτυο τελευταίας τεχνολογίας και επιδεικνύοντας ταχύτητες μεγαλύτερες από 160 Mbps, οι οποίες είναι συγκρίσιμες με τις ταχύτητες των τεχνολογιών FTTx. Τέσσερις παράλληλες συνεδρίες συνεχούς ροής βίντεο Υψηλής Διακριτικότητας (High Definition video streaming) λειτουργούσαν ταυτόχρονα σε ένα τερματικό LTE με εξαιρετική ποιότητα. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την εμπειρία ταυτόχρονης μεταφοράς τεσσάρων αρχείων 100MB έκαστο, από το ένα LTE τερματικό στο άλλο, σε ‘χρόνο μηδέν’ αφού η όλη μεταφορά ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.


Το LTE αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της εμπειρίας των χρηστών, μειώνοντας την καθυστέρηση και αυξάνοντας τη χωρητικότητα και την ταχύτητα μεταγωγής. Υποστηρίζει μια ανώτερη εμπειρία χρήστη για μαζικές αγορές. Επιπλέον, βελτιώνει απαιτητικές εφαρμογές όπως βίντεο σε κινητά, blogging, εξελιγμένα παιχνίδια, εμπλουτισμένη με πολυμέσα τηλεφωνία και επαγγελματικές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα με τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα κινητής τηλεφωνίας. Η ευρεία διεθνής υποστήριξη για το LTE διασφαλίζει οικονομίες κλίμακας, καθιστώντας δυνατή την παροχή οικονομικών λύσεων σε παρόχους δικτύων, ενώ συνεισφέρει στις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και στη βιώσιμη ανάπτυξη.