H Google δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη λίστα με τους φιναλίστ για τα φετινά βραβεία Premier Partner με τα κορυφαία digital marketing agencies από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ).

Φέτος, 150 εταιρείες ψηφιακού marketing θα διαγωνιστούν σε 6 διαφορετικές κατηγορίες βραβείων, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας στην αναζήτηση, στην προβολή και στα κινητά, καθώς και ενός βραβείου που απευθύνεται ευρύτερα στην καλύτερη «Αναπττυσσόμενη Επιχείρηση στο Διαδίκτυο». Το κάθε βραβείο αναδεικνύει ως Premier Partner επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της Google, όχι μόνο για να ξεχωρίσουν στις υπηρεσίες μάρκετινγκ, αλλά και να δημιουργήσουν εξαιρετικά αποτελέσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι στο πελατολόγιό τους.

Στην Ελλάδα οι εταιρείες που διαγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες βραβείων είναι οι: MEDIACUBE, Relevance Digital Agency, Sleed, Greek Yellow Pages, Tempo OMD Hellas.

«Οι υποψηφιότητες αυτή τη χρονιά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο», δηλώνει η Helene Ambiana, επικεφαλής της Google Partners, EMEA. «Η κατάρτιση της λίστας των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων ανάμεσα σε τόσες πολλές και τόσο ποιοτικές υποψηφιότητες είναι πάντα ένα δύσκολο έργο για τους κριτές μας. Αποτελεί πάντα, όμως και έμπνευση, μιας και έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σε τι βαθμό καινοτομούν οι εταιρείες ψηφιακής διαφήμισης και κατά πόσο όλος αυτός ο ζήλος δημιουργικότητας βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν».

Πριν μπουν στη λίστα υποψηφιοτήτων, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο Google Partners. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα της Google που αποσκοπεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία και να βρουν νέους πελάτες. Για να εγγραφούν, οι εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ ή οι επαγγελματίες πρέπει πρώτα να περάσουν μία σειρά από εξετάσεις και να αποδείξουν την εξειδίκευσή τους στη χρήση και εφαρμογή των προϊόντων διαφήμισης της Google. «Μέσω της συνεργασίας με έναν Google Partner, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες και καλύτερες ψηφιακές πρακτικές» επισημαίνει η Helene Ambiana. “Και επειδή ο κάθε Partner είναι εγκεκριμένος από τη Google, αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να εφησυχάσουν γνωρίζοντας ότι η επωνυμία –και ο προϋπολογισμός τους – είναι σε καλά χέρια».

Οι έξι νικητές από αυτόν τον πρώτο γύρο του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής της Google στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μετά από αυτό, θα προκριθούν αυτόματα για τα παγκόσμια βραβεία που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη στις 28 Σεπτεμβρίου. “Τα βραβεία EMEA Premier Partner της Google βρίσκονται τώρα στο δεύτερο έτος,” λέει η Helene “και θα θέλαμε να δούμε περισσότερες εταιρείες ψηφιακής διαφήμισης ή επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα να εμπλακούν σε αυτήν την διοργάνωση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε τα επιτεύγματά σας και, επίσης, να τα δείτε από τις πρωτοποριακές επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν στο διαδίκτυο”.

Για να βρείτε τον πλησιέστερο Google Partner, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Google Partners.

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει Google Partner και να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στο Διαδίκτυο, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Google Partners.