Με σύνθημα «Χρησιμοποίησε σωστά τα διαδίκτυο» ο 3ος Πανελλήνιος Παιδικός Διαγωνισμός που διοργανώνει η ACTA, ο Τεχνοβλαστός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους παιδιών δημοτικού (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης) και γυμνασίου.


forthnetΌλοι οι συμμετέχοντες περιέγραψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οφέλη που απορρέουν από τη σωστή χρήση του Internet, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν όταν από τη χρήση περνάμε στην κατάχρηση. Οι εργασίες που ετοίμασαν οι μαθητές είχαν θέμα: «Χρήση του διαδικτύου. Οφέλη και Κίνδυνοι που προκύπτουν», ενώ τα παιδιά του Δημοτικού αποτύπωσαν τις σκέψεις τους μέσω ζωγραφιών.


Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, προκρίθηκαν εξήντα μαθητές (60), των οποίων οι εργασίες δημοσιεύτηκαν στο Internet, ενώ ακολούθησε ηλεκτρονική ψηφοφορία που ανέδειξε την τελική τριάδα από κάθε τάξη του δημοτικού και του γυμνασίου.


Η Forthnet, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά και προσπαθώντας με ότι μέσο διαθέτει να αναδείξει τα πολλαπλά οφέλη της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου από τους νέους, προσέφερε ως Χρυσός Xορηγός του Διαγωνισμού, σε όλους τους νικητές συνδέσεις ADSL, λογισμικά ασφαλείας και MP3 players, ενώ στο πλαίσιο της απονομής ο κ. Ηλίας Κούρος, Διευθυντής του Υποκαταστήματος Forthnet Θεσσαλονίκης, μίλησε στα παιδία για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.