Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek Ecommerce Association – GR.EC.A., www.greekecommerce.gr) διακρίθηκε με το βραβείο “e-Commerce service of the Year” για την επιτυχημένη υλοποίηση και λανσάρισμα του Σήματος Αξιοπιστίας για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο, το GRECA Trustmark (www.trustmark.gr). Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των e-BIZZ Awards 2017, κατά τη διάρκεια του E-Business & Social Media World Conference.

Ο GR.EC.A., με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την τεχνική υλοποίηση της Phaistos Networks, έχει λανσάρει επίσημα -εδώ και έξι μήνες- το GRECA Trustmark, με έλεγχο 120 ποιοτικών κριτηρίων, στόχος του οποίου είναι να αλλάξει προς το καλύτερο την αγορά του eCommerce, ενισχύοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Το Σήμα Αξιοπιστίας που φέρει την πλήρη υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, θα χρησιμοποιηθεί ως βάση ανάπτυξης και του Πανευρωπαϊκού Σήματος Αξιοπιστίας, που θα υλοποιηθεί από τον ECommerce Europe, τον Πανευρωπαϊκό Φορέα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, μέλος του οποίου είναι ο GRECA. Βάσει αυτού, σε όλη την Ευρώπη, μόνο τα Ελληνικά eShops που θα λαμβάνουν το Σήμα Αξιοπιστίας του GRECA, δικαιούνται να εμφανίζουν παράλληλα και το Πανευρωπαϊκό Σήμα Αξιοπιστίας, χωρίς κανέναν περαιτέρω έλεγχο.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Μέλος του Δ.Σ. και eCommerce Coordinator του ELTRUN.