Η ΗΡ ανακοίνωσε ότι η DreamWorks Animation SKG, η εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών animation ταινιών, επέλεξε την επεκτάσιμη τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων της ΗΡ για την αποθήκευση και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα των παραγωγών της.


dreamworks_animation_skg_logoΣύμφωνα με τη DreamWorks, το περιεχόμενο μιας κινηματογραφικής ταινίας δημιουργεί σχεδόν 100 terabytes (TB) αρχείων που πρέπει να αποθηκευτούν σε ένα εύκολα προσβάσιμο αρχείο. Η DreamWorks επέλεξε τη λύση HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage (ExDS9100), η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αναφοράς για προηγούμενες ταινίες. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει στους καλλιτέχνες της εταιρίας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο αρχειοθετημένο περιεχόμενο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και πόρους κατά την παραγωγή νέων έργων.


Πριν ενσωματώσει τη λύση ExDS9100 στην αρχιτεκτονική αποθήκευσής της, η DreamWorks έπρεπε να αφιερώνει χρόνο στην αναζήτηση του αρχειοθετημένου υλικού που χρειαζόταν για την έναρξη ενός νέου έργου, το οποίο αποθηκευόταν σε πολυάριθμες εφεδρικές κασέτες. Η διαδικασία αυτή είχε μεγάλο αντίκτυπο στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής, καθώς πολλά από τα νέα έργα της DreamWorks χρησιμοποιούν υφιστάμενο υλικό animation.


Πέρα από τη χρήση της λύσης για την αρχειοθέτηση δεδομένων, η DreamWorks θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ExDS9100 και για την online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για έργα που βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής. Έτσι, οι καλλιτέχνες έχουν στη διάθεση τους μια πλατφόρμα ανταλλαγής περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που τους επιτρέπει να εστιάζουν στη δημιουργία της επόμενης τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής επιτυχίας της DreamWorks.


Η λύση ExDS9100 προσφέρει επιδόσεις και χωρητικότητα σε ανεξάρτητη βάση, επιτρέποντας στους πελάτες να ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες πιο γρήγορα σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης που βασίζονται σε αρχεία. Οι δυνατότητες αυτές έχουν επιτρέψει στη DreamWorks να δημιουργήσει ένα αρχείο δεδομένων μεγέθους 170 ΤΒ (αντίστοιχο με περίπου 36.000 DVD), στο πλαίσιο ενός ηλεκτρονικού περιβάλλοντος αποθήκευσης που προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Στόχος της DreamWorks είναι «να κρατάει τα πάντα», κάτι που μπορεί να το επιτύχει εύκολα με τις δυνατότητες επέκτασης της λύσης ExDS9100 έως και τα 820 ΤΒ, ενώ παράλληλα μπορεί να διαχειριστεί και τη μελλοντική αύξηση του όγκου των δεδομένων.