Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Το παρών έδωσαν, ως κεντρικές Ομιλήτριες, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη και η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε η στρατηγική τοποθέτηση του κλάδου στην κρίση, όπου η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κάτω από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο είναι ο απαραίτητος καταλύτης, ώστε να πετύχει η χώρα αυτό το ψηφιακό εκσυγχρονισμό που απαιτείται, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ώστε από μια χώρα «παραδοσιακών» υπηρεσιών, να πραγματοποιήσουμε μια ουσιαστική «φυγή προς τα εμπρός». Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της καινοτομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην ενίσχυση της διαφάνειας και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες σχεδόν τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας. Ο Κλάδος μπορεί να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισαν τα στελέχη και το ΔΣ του Συνδέσμου, αφού ήδη και παρά τις αντίξοες συνθήκες ο κλάδος παρέχει εργασία σε περισσότερους από 260.000 εργαζομένους (στοιχεία IDC), αριθμεί περίπου 5.300 επιχειρήσεις και συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας κατά 8%, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του European IT Observatory.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διετίας 2015-2017, σημειώνοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και τη δυναμική του παρουσία μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα του κλάδου των ΤΠΕ. Επίσης, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα μίας σειράς δράσεων του Συνδέσμου με στόχο την ενημέρωση φοιτητών, ανέργων, επαγγελματιών των ΤΠΕ και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που προσφέρουν οι θέσεις εργασίας, που σχετίζονται με τις ΤΠΕ καθώς και τη βέλτιστη προετοιμασία και κατάρτιση ανέργων στις ψηφιακές δεξιότητες. Τέλος, παρουσιάστηκαν το έργο των Επιτροπών του Συνδέσμου, εγκρίθηκε η Έκθεση Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης και ο Ισολογισμός και πραγματοποιήθηκε τροποποίηση του καταστατικού.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας δεν αποτελεί μόνο όραμά μας, αλλά και σχέδιό μας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε στο μέγιστο τη δημόσια διοίκηση, να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής, αξιοποιώντας την καινοτομία και το ταλέντο που διαθέτει η χώρα στον κλάδο των ΤΠΕ. Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας, βρίσκεται στο πλευρό πολιτών και επιχειρήσεων και δεσμεύεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου».

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο χαιρετισμό, που απεύθυνε, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η μετάβαση στις τεχνολογίες νέας γενιάς απαιτεί και ανθρώπους με νοοτροπία νέας γενιάς. Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στη δημοσίευση προσκλήσεων και ένταξης στο ΣΕΣ 2014-2020 σε επίπεδο επιχειρησιακού προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις στην αγορά. Τα μόνα έργα, σημείωσε, που υφίστανται είναι τα μεταφερόμενα από την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και κατέληξε καλώντας την Κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους όσα εξαγγέλει και δεν εφαρμόζει.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου, για τη διετία 2017-2019, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας με την υποστήριξη της SingularLogic.