Η Epson, παγκόσμιος πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας, συμμετείχε φέτος στη διοργάνωση του 1ου Deree Open Fest, στηρίζοντας έμπρακτα τις πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση και παρουσιάζοντας στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε πλήθος επαγγελματιών και γονιών που επισκέφθηκαν τη διοργάνωση, αφενός μοναδικά προϊόντα αιχμής που εμπλουτίζουν σημαντικά την δια-δραστική εμπειρία διδασκαλίας, αλλά και σύγχρονους, αξιόπιστους εκτυπωτές τεχνολογίας inkjet που προσφέρουν ευκολία στη χρήση και εξοικονόμηση.


Το
1ο Deree Open Fest πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου στο campus του Deree – The American College of Greece και έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε εντυπωσιακές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα happenings, είτε στο χώρο της έκθεσης Tech Fair που φιλοξένησε τα πιο τελευταία προϊόντα τεχνολογίας, είτε στο χώρο του Meet Market και σε άλλους χώρους με δράσεις μουσικές, αθλητικές, γαστρονομίας, escape rooms, κλπ.

Η Epson ξεχώρισε με την παρουσία της, καθώς στο περίπτερό της, δόθηκε η δυνατότητα να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες των εκτυπωτών Ink Tank System της εταιρείας, όπως ο L386, που διατίθενται είτε για οικιακή χρήση, είτε για φοιτητές, καθώς με τα ενσωματωμένα δοχεία μελανιών μπορούν και εκτυπώνουν χιλιάδες σελίδες με εξαιρετικά χαμηλό κόστος και χωρίς διακοπή, ενώ είναι εύχρηστοι και εξαιρετικά γρήγοροι. Αποτελούν την ιδανική λύση τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους σπουδαστές, καθώς διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης inkjet που αποτελεί το μέλλον στην εκτύπωση με ιδιαίτερα αποτελέσματα σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα, κυρίως όμως προσφέρουν εξοικονόμηση και φιλικό προς το περιβάλλον οικολογικό αποτύπωμα1.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Epson ανέδειξε τη δυναμική των καινοτόμων προϊόντων της στην βιντεοπροβολή που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της διάδρασης και ευνοούν τη συνεργατική μάθηση κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ο υπερσύγχρονος διαδραστικός βιντεοπροβολέας EB-696Ui. Αυτός ο βιντεοπροβολέας εξαιρετικά κοντινής απόστασης της σειράς EB της Epson αποτελεί ένα πολύ-λειτουργικό, πρωτοποριακό εργαλείο διδασκαλίας με διάδραση αφής και ηλεκτρονικών μαρκαδόρων, διαθέτει δύο μαρκαδόρους, μεγάλη κλιμακωτή οθόνη έως 100 ιντσών και επιτρέπει να παρουσιάζονται μεγάλες εικόνες από πολύ μικρή απόσταση προβολής με τις ελάχιστες σκιάσεις και αντανάκλαση.

Με τη δυνατότητα αφής και τους δύο μαρκαδόρους που προσφέρει, το μάθημα γίνεται συναρπαστικό, ενώ ταυτόχρονα με τις δυνατότητες που διαθέτει τόσο το συνοδευτικό λογισμικό Epson Easy Interactive Tools όσο και το SMART Notebook που διατίθεται με τους βιντεοπροβολείς της σειράς EB-6 το μάθημα και οι σημειώσεις μπορούν να αποθηκευτούν και να διανεμηθούν στους μαθητές. Με τους δύο ηλεκτρονικούς μαρκαδόρους και την αφή, δάσκαλος και σπουδαστές μπορούν να εργάζονται συγχρόνως αξιοποιώντας διαφορετικές ιδιότητες. Επίσης, με τη διαδραστική λειτουργία δεν απαιτείται η εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης και η βαθμονόμηση γίνεται αυτόματα. Τέλος, η τεχνολογία 3LCD της Epson εξασφαλίζει εικόνες υψηλής ποιότητας με εξίσου υψηλή απόδοση λευκής και έγχρωμης εικόνας.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «Στην Epson υποστηρίζουμε κάθε σημαντική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση, δημιουργώντας καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα ειδικά μελετημένα και σχεδιασμένα για χρήση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα οποιουδήποτε τύπου. Προσπαθούμε να φέρουμε το μέλλον μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας με έξυπνες τεχνολογίες, αλλά και να βελτιώσουμε κάθε εμπειρία για την κοινότητα των σπουδαστών, όπως για παράδειγμα μέσω της τεχνολογίας εκτύπωσης inkjet, μία τεχνολογία του μέλλοντος, που προσφέρει εξοικονόμηση και γρήγορες εκτυπώσεις χωρίς διακοπή, στοιχεία σημαντικά τόσο για τους σπουδαστές και τους καθηγητές, όσο και για όλους.».

1 Διατίθενται στοιχεία πρόσφατης έρευνας που διενήργησε η Epson και επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία inkjet της Epson βελτιώνει την παραγωγικότητα και το οικολογικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις σε περισσότερους από 2300 υπαλλήλους από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταξύ των οποίων και 100 Έλληνες εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα