Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στα πλαίσια της απόφασής της να εγκαταστήσει συστήματα IP Surveillance στον κρατικό αερολιμένα της Ρόδου, επέλεξε εξοπλισμό της εταιρείας Vivotek (www.vivotek.com) ως την πιο συμφέρουσα και προηγμένη λύση.


vivotek_logoΣυγκεκριμένα, η ΥΠΑ έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην προμήθεια και εγκατάσταση 25 δικτυακών καμερών στους χώρους του αερολιμένα της Ρόδου, μέσω της LEXIS Πληροφορική Α.Ε. (www.lexis.gr). Οι κάμερες που επιλέχθηκαν ως ιδανικές για τις ανάγκες παρακολούθησης των χώρων του αερολιμένα, είναι οι PZ6122 & PZ6124. Πρόκειται για δικτυακές ενσύρματες & ασύρματες κάμερες παρακολούθησης με CCD αισθητήρα και φακό με οπτικό zoom 10x. Διαθέτουν δυνατότητα κίνησης σε οριζόντιο και κάθετο άξονα (pan & tilt), επιλογή συμπίεσης εικόνας MPEG-4 και MJPEG, καθώς και dual way audio (από και προς την κάμερα). Επιπλέον, υποστηρίζουν λειτουργία χαμηλού φωτισμού 0,05lux και δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης σε μέχρι και τρεις διαφορετικές περιοχές.


Οι δικτυακές κάμερες της Vivotek έχουν διακριθεί με σημαντικά βραβεία, παγκοσμίως, τόσο για την υψηλή αξιοπιστία τους, όσο και για την ασύγκριτη ποιότητα κατασκευής τους και τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους. Η Vivotek διαθέτει μία πλήρη γκάμα από IP κάμερες, με πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως wireless two-way audio, motion detection, optimal audio & video synchronization, pan/tilt control, optical zoom & auto focus και 3GPP για σύνδεση με κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές RTSP. Όλες οι κάμερες της Vivotek είναι εξοπλισμένες με Digital Recording Software για ταυτόχρονη παρακολούθηση και μαγνητοσκόπηση 16 ή 32 καμερών σε πραγματικό χρόνο.


Η LEXIS Πληροφορική, ως επίσημος αντιπρόσωπος της Vivotek στην Ελλάδα, προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, σχετικά με το χειρισμό, τη διαχείριση και τη λειτουργία των συστημάτων IP Surveillance που εγκαθιστά.
Περισσότερες πληροφορίες: e-mail: lexis@lexis.gr, τηλ. Αθήνας: 210 6777007, τηλ. Θεσ/νίκης: 2310 329350.