Η Nikon διευρύνει το χαρτοφυλάκιο φακών της με τον πρώτο φακό NIKKOR FX fisheye zoom, ένα γρήγορο φακό σταθερής εστιακής απόστασης FX 28 mm, και έναν υπερευρυγώνιο φακό zoom DX.

Για τους φωτογράφους που θέλουν να μεγεθύνουν τους χώρους και να χρησιμοποιούν υπερβολικές προοπτικές, αυτοί οι τρεις φακοί παρέχουν ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες.

Οι φωτογράφοι εκδηλώσεων, γάμων, ταξιδίων και τοπίων αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία αφήγησης χάρη στον νέο φακό AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Ως τελευταία προσθήκη στη βραβευμένη σειρά f/1,4 NIKKOR της Nikon, αυτός ο φακός παρέχει εξαιρετικό έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Οι φωτογράφοι που θέλουν να αποτυπώνουν υπερβολικές γωνίες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν από την πραγματικά κυκλική προοπτική σε φωτογραφίες πλήρους κάδρου με τον πρώτο φακό fisheye zoom της Nikon. H προηγμένη οπτική κατασκευή του φακού AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm συνεπάγεται ότι η ευελιξία δεν εξασφαλίζεται εις βάρος της ποιότητας. Παράλληλα, όσοι προτιμούν το φορμά DX και θέλουν να εξερευνήσουν εντυπωσιακές προοπτικές, θα εκτιμήσουν τον νέο φακό AF-P DX NIKKOR 10–20mm VR zoom. Εύχρηστος και κατασκευασμένος για άνεση στα ταξίδια, αυτός ο ελαφρύς ευρυγώνιος φακός zoom εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα εικόνας και εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Είναι ο τέλειος σύντροφος για τις ευέλικτες DSLR υψηλής ανάλυσης με φορμά DX της Nikon.

O Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon BV, αναφέρει: «Η φωτογραφία είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να αφηγείστε ιστορίες και η ευρεία προοπτική χαρίζει ένα μοναδικό και εντυπωσιακό μέσο για να αποτυπώνετε τη δική σας οπτική γωνία. Είμαστε περήφανοι που προσθέτουμε τρία νέα μοντέλα ευρυγώνιων φακών στη σειρά φακών NIKKOR. Ο καθένας εξασφαλίζει νέες δυνατότητες και διαφορετικό τρόπο αφήγησης, πάντα με την κορυφαία ποιότητα εικόνας για την οποία φημίζονται οι φακοί NIKKOR».

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Δύο εφέ fisheye σε ένα φακό. Προχωρήστε εύκολα από την κυκλική προοπτική στις εικόνες 8 mm σε εικόνες 15 mm fisheye πλήρους κάδρου. Εξασφαλίστε εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης με ευκρίνεια από άκρο σε άκρο ακόμη και στην ευρύτερη ρύθμιση διαφράγματος f/3,5. Εκμεταλλευθείτε την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,16 m. Ο φακός διαθέτει ισχυρή κατασκευή με αντοχή στη σκόνη και τα σταγονίδια και καπάκι φακού που περιλαμβάνει και σκίαστρο.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Ενισχύστε το όραμά σας. Αφηγηθείτε μια ιστορία. Αποτυπώστε κάθε λεπτομέρεια πιο αναλυτικά. Απολαύστε κορυφαίο έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κορυφαία ποιότητα ανάλυσης, ακόμη και κατά τις λήψεις στην πιο ευρυγώνια ρύθμιση. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,28 m εξασφαλίζει πρόσθετη ευελιξία. Η κατασκευή του εξασφαλίζει αντοχή στη σκόνη και στα σταγονίδια για αξιόπιστες λήψεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Εξερευνήστε δραματικές προοπτικές. Από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού έως κοντινά πλάνα που γεμίζουν το κάδρο, αποτυπώστε εύκολα εντυπωσιακές εικόνες εκμεταλλευόμενοι το εύρος εστιακής απόστασης 10–20 mm και την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,22 m. Η λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon βοηθά να αποτυπώνετε εικόνες χωρίς θάμπωμα και ευκρινέστερες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Ο μηχανισμός stepping motor AF-P εξασφαλίζει ομαλή, γρήγορη και σχεδόν εντελώς αθόρυβη αυτόματη εστίαση, το οποίο είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα κατά τη λήψη video.