Eνα… «ουράνιο τόξο» οικονομίας, με τη σφραγίδα της Info Quest Technologies, διαδέχεται την καταιγίδα των κυκλοφοριών ακριβών συσκευών των υπόλοιπων κατασκευαστών.

Ποιος θα περίμενε από μια συσκευή που κοστίζει διψήφιο αριθμό ευρώ, να διαθέτει ένα χαρακτηριστικό για το οποίο καυχιούνται συνήθως συσκευές που φλερτάρουν με… τετραψήφιο κόστος! Κι όμως, το οικονομικότατο Cubot Rainbow 2, μπορεί να υπερηφανεύεται για το διπλό σύστημα κάμερας που με περισσό «θράσος» φέρει στην πλάτη του. Δύο φακοί και δύο αισθητήρες, ένας στα 13MP και ένας βοηθητικός στα 2MP υποδέχονται διπλάσια ποσότητα φωτός και, χάρη σε μια μοναδική σύνθεση τεχνολογίας πολλαπλών πλαισίων, προσφέρουν λήψεις εξαιρετικής αντίθεσης χρωμάτων, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε περιπτώσεις που το θέμα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην κάμερα. Χάρη στη δεύτερη βοηθητική κάμερα, το Rainbow 2 μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το βάθος πεδίου και να προσφέρει πορτρέτα στα οποία το focus είναι αποκλειστικά στο θέμα, διατηρώντας θολό το φόντο, ένα εφέ που επιτυγχάνουν μόνο τα flagship κινητά των άλλων εταιρειών. Αν, λοιπόν, διατηρήσουμε υπόψη μας πως στην «εξίσωση» της Cubot η παράμετρος του εξαιρετικά χαμηλού κόστους έχει τον πρώτο λόγο, η συγκεκριμένη κάμερα αποτελεί ένα απροσδόκητο… δώρο της εταιρείας στο κοινό της! Εξίσου ευχάριστη έκπληξη είναι και η selfie-cam της πρόσοψης, η οποία όχι μόνο διαθέτει αισθητήρα 5MP, αλλά υποστηρίζεται από ένα δεύτερο απαλό LED flash που ενισχύει τη λήψη δίχως να σας τυφλώνει.
Τα πλεονεκτήματα του Rainbow 2, όμως, δεν σταματούν εδώ. Μπορεί να μην διαθέτει την «ιπποδύναμη» άλλων ακριβότερων smartphone, έχει ωστόσο στην «καρδιά» του την έκδοση 7.0 Nougat του λειτουργικού Android, γεγονός που αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τις όποιες αδυναμίες επιδόσεων της RAM και του επεξεργαστή.
Σχεδιαστικά, μια συσκευή με τη λέξη «Rainbow» στο όνομά της δεν θα μπορούσε να μην κυκλοφορεί σε 5 εναλλακτικά χρώματα. Το πάχος της δεν ξεπερνά τα 7.9 χιλ. και απαλές καμπύλες προσφέρουν μια φιλόξενη για το βλέμμα αισθητική. Μικρό μέγεθος, δύο κάρτες SIM που λειτουργούν ταυτόχρονα και επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος με κάρτα microSD έως και 256GB προστίθενται στη λίστα πλεονεκτημάτων ενός κινητού που κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο φαντάζεστε!

Mας άρεσε
-Η dual camera στην πίσω πλευρά και η selfie-cam με LED flash στην πρόσοψη ανήκουν σε κινητά πολύ ακριβότερης κατηγορίας!
-Διαθέτει Android 7.0 Nougat

Δεν μας άρεσε
-Δεν υποστηρίζει 4G συνδέσεις
-Σχετικά αργός επεξεργαστής με 1GB RAM

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5 ιντσών IPS, ανάλυσης 1280×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: MediaTek MT6580A με 4xCortex-A7 στα 1.3GHz, GPU Mali-400 MP • Μνήμη: 1GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 16GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Κύρια Dual-Cam 13MP + 2MP, ƒ/ 2.0, autofocus με LED flash και selfie-cam 5MP με LED flash • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 • Extras: GPS/A-GPS, dual SIM, FM radio • Δίκτυο: 3G • Μπαταρία: 2.350mAh • Λειτουργικό: Android 7.0 • Διαστάσεις: 144x72x7,9 χιλ. • Βάρος: 156 γρ.