Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Innovation Center, παρουσιάστηκε το νέο επιχειρηματικό μοντέλο διάθεσης διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft μέσω του καινοτόμου S+S Incubation Center και της πλατφόρμας WebServe της Interworks.


interworksΣυγκεκριμένα έγινε λόγος για τη διάθεση των Microsoft Exchange Server, Windows SharePoint Services, Microsoft Office Communications Server, Microsoft Office και WebBackup, αλλά και υπηρεσιών όπως Hosting (plain hosting, web hosting, shared hosting, VPS) με τη νέα μέθοδο προώθησης λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS) μέσω του S+S Incubation Center και της πλατφόρμας WebServe.


Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να ετοιμάσουν ένα go-to-market πλάνο (GTM), να αξιοποιήσουν προετοιμασμένες καμπάνιες και υλικό προσέγγισης πελατών και να δημιουργήσουν επαναλαμβανόμενες πηγές εσόδων, μέσω της μεταπώλησης παραδοσιακών προϊόντων της Microsoft με τη νέα μέθοδο προώθησης λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS).


Παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό μοντέλο προώθησης των προϊόντων της Microsoft, τα επίπεδα συνεργασίας για τους συνεργάτες (partners), οι ειδικές εκπτώσεις, η τιμολογιακή πολιτική ακόμη και η δυνατότητα προώθησης προϊόντων white label. Τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα (πως αυτή η νέα συνδυαστική υπηρεσία θα βελτιώσει την παραγωγικότητα των πελατών, πως θα ενθαρρυνθούν οι νέοι πελάτες να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία, πως θα εκμεταλλετούν οι συνεργάτες αυτή τη νέα σχέση για μελλοντικές υπηρεσίες, κ.α.) και παρουσιάστηκαν οι βέλτιστες προτάσεις.


Η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών μεταπώλησης των προϊόντων της Microsoft ως υπηρεσίες, βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν ότι οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται προηγμένες λύσεις τεχνολογίας , μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες, όπως αυτές διαμορφώνονται με το νέο μοντέλο προώθησης του λογισμικού ως υπηρεσία. Περίπου 4-50% είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν τέτοιες υπηρεσίες, αλλά λιγότερο από 5% το κάνουν σήμερα. Αυτές όμως που τελικά υιοθετούν αυτές τις λύσεις, παραμένουν προσκολλημένες σε αυτές τις υπηρεσίες.


Το κέρδος που θα παρέχει το δίκτυο των συνεργατών στους επιχειρηματίες είναι ότι μπορούν πλέον να διαχειριστούν τις ψηφιακές επικοινωνίες σε κάθε συσκευή, να μοιραστούν αρχεία και να προγραμματίσουν τις δουλειές τους πιο παραγωγικά, σε απόλυτα λογικό και προσιτό κόστος. Για το τμήμα IT η μέθοδος SaaS είναι η ιδανική γιατί παρέχει άμεση υλοποίηση λογισμικού, άμεση υποστήριξη και χαμηλότερο κόστος διαχείρισης από τις in-house εφαρμογές.


Η Interworks αποτελεί πλέον ένα από τα 20 Incubation Center ανά τον κόσμο και το μοναδικό κέντρο για τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.