Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στον πρώτο μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας που διοργάνωσε η COSMOTE και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), το COSMOTE HACKATHON και γνωρίσαμε ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Ήταν ένας συναρπαστικός τελικός: Στην τρίτη φάση του COSMOTE HACKATHON προκρίθηκαν οι 14 ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες, με προτάσεις που βελτιώνουν τη ζωή στην ψηφιακή εποχή. Σε αυτή τη διήμερη γιορτή καινοτομίας στις 13 και 14 Μαΐου, οι 43 διαγωνιζόμενοι είχαν σχεδόν 27 ώρες στη διάθεσή τους για να τρέξουν κώδικα, να δεχθούν συμβουλές από εξειδικευμένους μέντορες, να εξελίξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από 10 μέλη μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, Γ. Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, Κ. Γάτσιος, τέως Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ καθώς και ο Γ. Δουκίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ.
Όπως θα διαπιστώσετε στο κείμενο που ακολουθεί, το περιθώριο για καινοτομία που δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι ανεξάντλητο.

 

Όταν τα drone περιπολούν…

“Το πρωτότυπό μας είναι ένα προσιτό σε κόστος drone που μετατρέπεται σε φύλακα”

Το hardware είναι εδώ και περιμένει: ασύρματη επικοινωνία, μικροκάμε