Η SES και η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσουν τη μετάδοση της υψηλής ευκρίνειας 4Κ (High Frame Rate- HFR) OLED TV στο δέκατο συνέδριο της SES Industry Days στο Λουξεμβούργο στις 16 και 17 Μαΐου.

Το 4K HFR περιεχόμενο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω δορυφόρου ASTRA 19,2 μοίρες ανατολικά και θα εμφανιστεί στην τηλεόραση LG OLED χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο λογισμικό HFR. Αυτή η μετάδοση θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν την εξαιρετικά αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας του περιεχομένου 4K HFR επόμενης γενιάς.

Η τεχνολογία HFR είναι μια νέα τεχνολογία μετάδοσης που βελτιώνει την ποιότητα των 4K Ultra HD εικόνων, αυξάνοντας τα καρέ (frames) ανά δευτερόλεπτο (FPS) έως και 120, το μέγιστο για μετάδοση περιεχομένου, σε σύγκριση με το πιο τρέχον περιεχόμενο που συνήθως υποστηρίζει περιεχόμενο 50 FPS. Ο ενισχυμένος ρυθμός FPS είναι ιδανικός για μετάδοση γρήγορου περιεχομένου όπως αθλητικούς αγώνες με ζωντανές εικόνες υψηλής ρευστότητας, εξαλείφοντας προβλήματα όπως γραμμές στην εικόνα ή θολή απόδοση σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις.

Εκτός από τους κατασκευαστές οθονών, οι παγκόσμιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι πάροχοι περιεχομένου προετοιμάζονται επίσης για την κυκλοφορία της δεύτερης φάσης του Ultra HD χρησιμοποιώντας την προδιαγραφή DVB UHD-1 Phase 2, η οποία διαθέτει τεχνολογία 4K HFR. Το πρότυπο UHD-1 Phase 2 περιλαμβάνει άλλες τεχνολογίες αιχμής, όπως το High Dynamic Range (HDR) και τη Νέα Γενιά Ήχου (Next-generation Audio- NGA).

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε πόσο αποτελεσματική είναι η τηλεόραση OLED της LG ως πλατφόρμα για περιεχόμενο HFR 4K και άλλα υψηλής ποιότητας περιεχόμενα», δήλωσε ο Sam Kim, senior vice president & head of TV product planning, LG Home Entertainment Company. «Η LG έχει δεσμευθεί να προσφέρει στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες τεχνολογίες τηλεόρασης και το High Frame Rate στις τηλεοράσεις OLED αποτελεί τρανή απόδειξη αυτής της δέσμευσης. Η παρακολούθηση του περιεχομένου 4K HFR σε μια τηλεόραση OLED καθώς μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από το δορυφόρο της ASTRA αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ότι η εταιρεία ανεβάζει το επίπεδο στις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεοράσεων».

«Η SES προχωρά σταθερά στην ανάπτυξη της Ultra HD και η εκδήλωση Days of Industry ήταν πάντα μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προβολή νέων τηλεοπτικών τεχνολογιών», δήλωσε ο Thomas Wrede, vice president New Technology & Standards, SES. «Το υψηλό frame rate θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας των δορυφορικών μεταδόσεων Ultra HD, ιδιαίτερα για αθλητικές και ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές. Η συνεχής συνεργασία μας με την LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην τεχνολογία OLED, είναι καθοριστικής σημασίας για τον ορισμό των μελλοντικών προτύπων εκπομπής και για την πρωτοπορία των τηλεοπτικών τεχνολογιών. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με την LG Electronics σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που αποτελεί σημείο αναφοράς».