Η Lenovo ανακοίνωσε στο ετήσιο Accelerate Partner Forum το Lenovo Distributed Storage Solution για IBM Spectrum Scale (DSS-G), software-defined storage (SDS) τεχνολογία με δυνατότητα κλιμάκωσης.

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τη διαχείριση και αποθήκευση τεράστιου όγκου αρχείων, κατάλληλο για περιβάλλοντα υψηλής απόδοσης και απαιτητικής χρήσης, το Lenovo DSS-G προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν τον εκθετικό ρυθμό αύξησης του όγκου δεδομένων και την ανάγκη που προκύπτει για αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων (με ή χωρίς δομή).

Σήμερα, οι λύσεις διαχείρισης Storage για HPC, Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), analytics και cloud, κυρίαρχες τάσεις στο χώρο της τεχνολογίας που αναδομούν ριζικά το data center, επιβαρύνουν σημαντικά τη διαχείριση των IT πόρων1. Το DSS-G Storage Solution είναι η νέα πρόταση από τη Lenovo που έχει ως στόχο να επιταχύνει την εφαρμογή και λειτουργία της Software Defined Data Center τεχνολογίας, η οποία προσφέρει στους πελάτες σημαντικά οφέλη, όπως απλοποίηση υποδομών, ενισχυμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος χρήσης, συνολικά.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση της δέσμευσης από τη Lenovo να εφαρμόσει, σε ότι αφορά τα περιβάλλοντα HPC και ΑΙ, τα οφέλη του Software Defined Storage (SDS) σε HPC clusters. Η δέσμευση αυτή θα ενισχυθεί με επιπρόσθετες παροχές σε πελάτες που χρησιμοποιούν Ceph ή Luster. Διαθέτοντας τα Lenovo D1224 και D3284 12Gbps SAS υποσυστήματα αποθήκευσης, καθώς επίσης και software και networking δυνατότητες –συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης για Red Hat Enterprise Linux – η νέα λύση διαθέτει εύρος τεχνολογικών δυνατοτήτων, σε μια ολοκληρωμένη παροχή.

Το Lenovo DSS-G, αποτελεί την εξέλιξη του επιτυχημένου GPFS Storage Server (GSS), καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ευέλικτων και digital επιχειρήσεων. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

H δυνατότητα εύκολης κλιμάκωσης: Αρχικά, μικρή και διαχειρίσιμη απόδοση /χωρητικότητα, μέσα από μια modular προσέγγιση
Καινοτόμο RAID: Με IBM Spectrum Scale Declustered RAID που μειώνει κατά 8 φορές το κόστος λειτουργίας
Επιλογή για High-speed δίκτυο: Συμπεριλαμβανομένου Infiniband ή Ethernet μέχρι και 100Gbps

Το νέο Lenovo DSS-G είναι εφικτό μέσω του Lenovo Scalable Infrastructure (LeSI). Το LeSi, αξιοποιεί την ηγετική του θέση, καθώς και δεκαετίες τεχνικής εμπειρίας, για να περιορίσει τη πολυπλοκότητα στη λειτουργεία, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα που συνδυάζει τα καλύτερα εξαρτήματα της αγοράς, με το καλύτερο design. Ο συνδυασμός αυτός παρέχει μέγιστη διαθεσιμότητα και δυνατότητα για τον άμεσο εντοπισμό πιθανών προβλημάτων, καθόλη τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Συμπερασματικά, τα χαρακτηριστικά αυτά δίνουν τη δυνατότητα σε πελάτες να διαχειρίζονται σημαντικά δεδομένα HPC και μεγάλο όγκο data ή cloud, καθώς και να εστιάζουν τις προσπάθειες τους στη μεγιστοποίηση της αξίας της επιχείρησής τους, αλλά και να ανακτήσουν πόρους που μέχρι σήμερα επενδύονταν στο σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση λειτουργείας και στην εγκατάσταση και υποστήριξη της υποδομής που απαιτείται για να καλύψει της ανάγκης μιας επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, η Lenovo προσφέρει ένα ολοκληρωμένο portfolio υπηρεσιών που υποστηρίζουν το Lenovo DSS-G και όλες τις Lenovo IT παροχές, όσο παραμένουν σε λειτουργεία. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν με ότι σύνθετο προκύψει, καθώς και να παρέχουν 24×7 παρακολούθηση και διαχείριση των τεχνικών συστημάτων, μέσα από ειδικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτών των παροχών, προσφέρεται επίσης και υποστήριξη για την παροχή λύσεων, μέσα από ένα ενιαίο σημείο επικοινωνίας.