Με αφορμή τη διεθνή ημέρα «Κορίτσια στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», International Girls in ICT Day, η Ericsson διοργανώνει έναν μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας με στόχο να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει περισσότερα κορίτσια να καινοτομήσουν και να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους στο μέλλον η τεχνολογία θα γίνει το μέσο να εξαλειφθεί η πείνα και παράλληλα να τα παρακινήσει να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και μαθηματικά (STEM).

Καθώς ο πληθυσμός της γης μεγαλώνει γεννιέται μια μεγάλη πρόκληση. Να βρεθεί ο τρόπος να παραχθεί αρκετή τροφή για όλους και συγχρόνως να βρεθούν τρόποι παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων που δεν καταστρέφουν τον πλανήτη. Η Ericsson λοιπόν προσκαλεί νεαρά κορίτσια ηλικίας 9 – 18 ετών να σκεφτούν και ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους θα βελτιωθεί το μέλλον των τροφίμων.

Όσα κορίτσια συμμετέχουν θα πρέπει να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα γραπτό κείμενο 250 λέξεων, καθώς και να την αναπαραστήσουν μέσω βίντεο (2 λεπτών), σκίτσου ή μακέτας και με ένα παραστατικό τρόπο να απαντήσουν στο ερώτημα «Πως μπορεί η τεχνολογία να συμβάλει στην εξάλειψη της πείνας και την παραγωγή τροφίμων στο μέλλον;»

Οι 50 καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν από τη κριτική επιτροπή θα υποβληθούν στη συνέχεια σε ψηφοφορία από τους εργαζόμενους της Ericsson, με κριτήρια τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα. Οι συμμετοχές με την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι και οι νικήτριες. Θα υπάρξουν τρεις νικητές σε κάθε μία από αυτές τρεις ηλικιακές ομάδες: 9 έως 12 ετών, 13 έως 15 ετών και 16 έως 18 ετών.

Το έπαθλο για τις νικητήριες συμμετοχές θα είναι ένα πιστοποιητικό Echo Amazon, που θα συνοδεύεται από τη δυνατότητα της νικήτριας να γίνει επίσημη Ericsson blogger, λαμβάνοντας την απαραίτητη καθοδήγηση και εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας με επίσημο χορηγό την Ericsson, θα διαρκέσει από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 26 Μαΐου 2017.