Η πώληση του επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom είναι πλέον δεδομένη, μετά τη σχετική συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DT, κ. Ρενέ Όμπερμαν. Η είδηση έχει αρχίσει να μεταδίδεται και από τα media του εξωτερικού.


OTEΗ κίνηση αυτή του ελληνικού Δημοσίου αποσκοπεί στο να μειώσει το χρέος, καθώς εκτιμάται ότι η πώληση του ποσοστού 5% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού θα αποφέρει 674 εκατομμύρια ευρώ, με την κάθε μετοχή να αποτιμάται σε αξία 27,5 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο της μετοχής στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την ημέρα της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν 11,77 ευρώ.


Η πλευρά του ελληνικού Δημοσίου ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να έχει το ίδιο δικαίωμα γνώμης στα διοικητικά θέματα του ΟΤΕ, παρόλο που το μερίδιο της Deutsche Telecom θα αυξηθεί από το αρχικό 25% στο τωρινό 30% του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία μεταξύ του ΟΤΕ και της DT το Δεκέμβριο του 2011 θα πωληθεί ένα περαιτέρω ποσοστό 10% της μετοχικής σύστασης του Οργανισμού.