Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός FabSpace HackOnEarth με στόχο τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας, όπως η γεωργία ακριβείας και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων και γεω-πληροφορικής, αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν για την καινοτομία της ιδέας τους, την τεχνολογική προσέγγιση της λύσης, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας ήταν οι Agrobuddies, Inagros, Maptastic, Molia-42, Space Dementia και Aeacus.

Οι Agrobuddies, παρουσίασαν εφαρμογή για αγρότες για τη βέλτιστη διαχείριση των καλλιεργειών τους και κατέκτησαν το χρηματικό έπαθλο που πρόσφερε το si-Cluster. H Inagros μία εύχρηστη συσκευή που παρέχει απλοποιημένη πληροφόρηση στον αγρότη και με χρήση δορυφορικών δεδομένων. Η Maptastic σχεδίασε εφαρμογή για ασφαλείς θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες και πρόβλεψης ατυχημάτων. Η ομάδα Molia-42 μια δικτυακή πλατφόρμα που μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τη βλάστηση μίας περιοχής κερδίζοντας και τρίμηνο πρόγραμμα επώασης στα γραφεία της εταιρείας Geosystems Hellas. Η Space Dementia παρουσίασε πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με στόχο να μπορεί να ενημερώνει τους τουρίστες που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Η ομάδα Aeacus παρουσίασε μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες στους αγρότες για την κατάσταση της καλλιέργειάς τους με απλό και πρακτικό τρόπο.

Όλες οι ομάδες του διαγωνισμού κέρδισαν πρόσβαση σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των ιδεών/λύσεων τους από το Corallia στο πλαίσιο του FabSpace 2.0.
Το FabSpace HackOnEarth διοργάνωσε το Corallia στις 21-22 Απριλίου 2017 στο α2-innohub στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του FabSpace 2.0, του Ελληνικού Δικτύου Copernicus Relay/Academy και του si-Cluster και υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Εργαστηρίου Μικροϋπολογιστών του ΕΜΠ, της Geosystems Hellas, της Geospatial Enabling Technologies (GET), του Hellas Sat, της Planetek Hellas και της ESA, που παρείχαν τα βραβεία και τα γεω-δεδομένα στους συμμετέχοντες και της Lancom, η οποία προσέφερε την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη.

Το έναυσμα του διαγωνισμού, δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Kαθ. Βασίλη Μακιό, Γενικό Διευθυντή του Corallia, o οποίος τόνισε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων μπορεί να προέλθει πρόοδος και ανάπτυξη στη χώρα και ακολούθησε ο Καθ. Κωνσταντίνος Καρτάλης του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε πώς μέσα από την αξιοποίηση των γεω-χωρικών δεδομένων μπορούν να προκύψουν καινοτόμες εφαρμογές για τις αστικές και αγροτικές περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FabSpace HackOnEarth επισκεφτείτε το σύνδεσμο.