Η AOC διευρύνει τη γκάμα οθονών της με δύο νέα ξεχωριστά μοντέλα. Σε συνεργασία με τον παγκοσμίως γνωστό σχεδιαστικό οίκο Studio F. A. Porsche, τα νέα μοντέλα 24” AOC PDS241 και 27” AOC PDS271 επαναπροσδιορίζουν κάθε προσδοκία των χρηστών.

Εξοπλισμένες με AH-IPS panel 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο, μια ασύμμετρη μεταλλική βάση και λιτό σχεδιασμό ultra-slim, οι δύο νέες οθόνες της AOC τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες. Οι PDS241 και PDS271 είναι πρώτες οθόνες Η/Υ με αρθρωτό σχεδιασμό που συνδυάζουν τις εξόδους ισχύος και HDMI σε ένα μόνο καλώδιο που προέρχεται από τη ίδια τη βάση, τραβώντας έτσι όλη την προσοχή και τον θαυμασμό στην λιτή οθόνη. Πέρα από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση, διαθέτουν AH-IPS panels εμπλουτισμένα με την τεχνολογία AOC SuperColor WCG που καλύπτουν ευρεία γκάμα χρωμάτων και παρέχουν ευρύτερες δυνατές οπτικές γωνίες.

H AOC PDS241 – ιδιαίτερα λεπτή με ασύμμετρη βάση

Πρωτοποριακός, λεπτός και κομψός σχεδιασμός
Όταν συναντιούνται δύο θρύλοι, εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Η περίφημη εξιδεικευμένη εταιρία οθονών AOC και ο θρυλικός οίκος σχεδιασμού Studio F. A. Porsche συνεργάστηκαν για να φέρουν στην αγορά τις πιο ωραίες οθόνες. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού πίσω από αυτή την οθόνη είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ferdinand Alexander Porsche. Σύμφωνα με την προσέγγισή του, “Εάν αναλύσεις τη λειτουργία ενός αντικειμένου, η μορφή του γίνεται φανερή.” Στην πιο απλή μορφή, ένα monitor είναι απλώς μια οθόνη. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η απλοϊκή άποψη καλύπτεται από ογκώδη βάσεις και πολλά καλώδια που κρέμονται από το πίσω μέρος. Η νέα σειρά οθονών AOC PDS επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή προσέγγιση σχεδιασμού των οθονών. “Το εκφραστικό σχήμα της βάσης της οθόνης δίνει έμφαση στην απλή ιδέα της ενσωμάτωσης των καλωδίων μέσα στη βάση. Η μορφή δεν ακολουθεί μόνο τη λειτουργικότητα, αλλά την αναβαθμίζει με το ασύμμετρο σχήμα, με κομψό και εκλεπτυσμένο τρόπο.” – λέει ο Henning Rieseler, Head of Studio F. A. Porsche Berlin. ”

Οι οθόνες 24” PDS241 και 27” PDS271 θα προσελκύσουν κάθε χρήστη που ενδιαφέρεται για το στυλ, όπως στελέχη εταιριών, σχεδιαστές και καλλιτέχνες. Στο μπροστινό μέρος, η ασύμμετρη μεταλλική βάση τονίζει το σχεδιασμό των 3-πλευρών χωρίς πλαίσια. Κοιτώντας από τα πλάγια, οι οθόνες είναι πιο λεπτές από τα τελευταία smartphones που κυκλοφορούν, με μόλις 5,2 χιλ. πάχος. Το Studio F. A. Porsche σχεδίασε τις οθόνες για να ξεχωρίζουν με την κομψή τους εμφάνιση ακόμα και από την πίσω πλευρά – τόσο η ισχύς όσο και το σήμα της οθόνης περνούν μέσα από τη βάση που οδηγεί σε ένα ξεχωριστό κουτί. Ως αποτέλεσμα, η καθαρή εμφάνιση ενσαρκώνει αυτό που θα πρέπει να είναι ένα monitor – απλώς μια οθόνη.

„Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της AOC με το σχεδιαστικό οίκο Studio F. A. Porsche. Οι νέες φουτουριστικές και κομψές οθόνες της σειράς PDS δηλώνουν ξεκάθαρα την αφοσίωση της AOC στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων – τόσο στην τεχνολογία όσο και στο σχεδιασμό“ λέει ο Stefan Sommer, ΑOC Director Marketing & Business Management.

Ευρεία γκάμα χρωμάτων και ευρείες γωνίες θέασης
Ακόμα και απενεργοποιημένες τραβάνε τα βλέμματα οι οθόνες 24” PDS241 και 27” PDS271. Λάμπουν όμως πραγματικά όταν είναι ενεργοποιημένες, χάρη στα AH-IPS panels τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν 1920×1080 pixels σε Full HD ανάλυση με εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης στις 178°. Η τεχνολογία AOC SuperColor WCG δίνει στις οθόνες τη δυνατότητα να καλύπτουν 100% sRGB και 90% της χρωματικής γκάμας NTSC.

Φιλικό για τα μάτια
Για όσους δε μπορούν να πάρουν κυριολεκτικά τα μάτια τους από αυτές τις οθόνες, είναι και οι δύο εξοπλισμένες με τις τεχνολογίες AOC Low Blue Light και AOC Flicker-Free. Η τεχνολογία AOC Low Blue Light μειώνει το επιβλαβές μπλε φως μικρού μήκους κύματος. Από την άλλη, η τεχνολογία AOC Flicker-Free ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης με ένα σύστημα οπίσθιου φωτισμού DC (Direct Current) αντί για το PWM (Pulse Width Modulation), ανακουφίζοντας έτσι την κούραση των ματιών ακόμη και κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων χρήσης. Μια υποδοχή HDMI επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τα πάντα, από desktop και φορητούς Η/Υ μέχρι κονσόλες παιχνιδιών και αποκωδικοποιητές, ενώ με την έξοδο ήχου συνδέουν ακουστικά ή ηχεία.

Τα μοντέλα PDS241 και PDS271 της AOC θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τον Ιούνιο του 2017, με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €219 και €299  αντίστοιχα.