Η Forrester Research χαρακτηρίζει την Oracle ως “Global Power Seller” για τις συμφωνίες της κατά το 2008, όσον αφορά στις πλατφόρμες τραπεζικών συναλλαγών, στην ανεξάρτητη έκθεσή της με τίτλο “Global Banking Platform Deals 2008: Setting The Stage In A Maturing Market”.

oracle

oracle

Ο χαρακτηρισμός “Global Power Seller” δίνεται από τη Forrester Research σε εταιρείες με ηγετική θέση και «περισσότερους από 35 νέους πελάτες όσον αφορά στις πλατφόρμες τραπεζικών συναλλαγών σε τουλάχιστον έξι περιοχές του κόσμου μέσα στο 2008». Μεταξύ 17 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα για την έκθεση, μόνο η Oracle και ένας ακόμα προμηθευτής χαρακτηρίστηκαν ως Global Power Sellers. Σύμφωνα με την έκθεση, η Oracle κατόρθωσε να πετύχει συνολικά 62 καταμετρημένες συμφωνίες με νέους πελάτες, είκοσι περισσότερες από τον προμηθευτή με την πλησιέστερη απόδοση.

Η έκθεση της Forrester Research αναφέρει την Oracle ως κορυφαίο προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης, στα οποία περιλαμβάνεται η λειτουργικότητα της πλατφόρμας τραπεζικών συναλλαγών, η λειτουργικότητα για συγκεκριμένες τραπεζικές εργασίες και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μόνο κατά το 2008, με νέους, κατονομασμένους πελάτες.

Στην έκθεση, ο Αντιπρόεδρος της Forrester και Επικεφαλής Αναλυτής Jost Hoppermann, αναφέρει ότι «κατά το 2009 ενδέχεται να ανανεωθεί το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές πλατφόρμες. Στις αιτίες περιλαμβάνεται η ανάγκη δημιουργίας μιας τραπεζικής πλατφόρμας μετά από μια περίπλοκη συγχώνευση ή εξαγορά, καθώς και η ανάγκη ενοποίησης του λειτουργικού κόστους των θυγατρικών μιας τράπεζας.»