H Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμού, και η Engie, ενεργειακή εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας που λειτουργεί με στόχο την μετεξέλιξη του κλάδου, υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας  για να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν νέες ψηφιακές λύσεις για τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης των εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιώντας συστήματα και εφαρμογές αυτοματισμού της σειράς Wonderware της Schneider Electric.

Η διαχείριση των ενεργειακών εγκαταστάσεων, η αντικατάσταση υφιστάμενων απαρχαιωμένων συστημάτων Scada, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των ενεργειακών μεγεθών & διάγνωση της τεχνικής ποιότητας της εγκατάστασης καθώς και η κυβερνασφάλεια αποτελούν ζητήματα προς διερεύνυση για περαιτέρω ανάπυξη της συνεργασίας.

Η Engie και η Schneider Electric καλωσορίζουν αυτή τη συνεργασία ως μια σημαντική κοινή πρωτοβουλία για την ψηφιοποίηση του τομέα της ενέργειας.

«Στόχος της Engie είναι να αναπτύξει την παρακολούθηση και τον έλεγχο από απόσταση των μονάδων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως και ενδεχομένως και άλλων ενεργειακών εγκαταστάσεων καθώς και να βελτιστοποιήσει την απόδοσή τους. Εργαζόμαστε στενά και μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα με την Schneider Electric για μία περισσότερο βιώσιμη, ψηφιοποιημένη και αποκεντρωμένη παγκόσμια ενέργεια», δήλωσε ο Didier Holleaux, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Engie.

«Η Schneider Electric αξιοποιεί τις λύσεις λογισμικού της για την κάλυψη και την επίλυση των αναγκών των πελατών της με νέους και αποτελεσματικούς τρόπους, που τώρα θα ωφελήσουν και τηνEngie, έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη της Schneider Electric την τελευταία δεκαετία. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας μας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό νέων ευκαιριών για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την αγορά ενέργειας, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Philippe Delorme, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Building & IT, Schneider Electric.

Η Schneider Electric είναι ήδη στρατηγικός συνεργάτης τηςEngie για την παρακολούθηση και τη διαχείριση εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ισχύος σε πραγματικό χρόνο σε πανευρωπαική κλίμακα. Αυτή η συνεργασία αποδεικνύει τη φιλοδοξία της Engie, σε παγκόσμιο επίπεδο, για να οδηγήσει άμεσα τη μετάβαση της ενέργειας στην εποχή της ψηφιοποίησης.