Κερδοφόρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2016-31/12/2016) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 22 χιλ. έναντι κερδών € 75 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ανήλθε σε € 250 χιλ.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν αύξηση 15% και διαμορφώθηκαν σε € 7,47 εκατ. έναντι € 6,49 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αύξηση αυτή προέρχεται από την ομαλοποίηση της αγοράς σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 28% στο εξάμηνο.

Τέλος τα επίπεδα τραπεζικού δανεισμού έχουν σταθεροποιηθεί, ο οποίος σε επίπεδο 6μήνου διαμορφώθηκε σε € 1,89 εκατ. έναντι € 1,82 εκατ. στις 30/6/2016.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Παρά τις δυσκολίες στην αγορά και το οικονομικό περιβάλλον, παραμένουμε κερδοφόροι σε επίπεδο 6μήνου. Συνεχίζουμε τον προσεκτικό έλεγχο των εξόδων και της ρευστότητας, ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής μας χρήσης και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν’’

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.